Nieuws archief

Jeu de Boules baan

23-06-2024

De nieuwe jeu de boules baan voor het clubhuis is vanochtend ingewijd door een groepje enthousiaste dames.

Lees meer...

Bericht van Golfschool Geldrop

08-06-2024
Lees meer...

NGF Competitie

20-05-2024
Ook dit jaar was er weer een team van Riel dat deelnam in de hoofdklasse van de kortebanen-competitie. Het team bestond uit Joram Donkers, Frietjhof Croon, Han de Laat, Rien Bibbe, Martijn van Beek, Liesbeth Hoogers, Elle in ’t Anker en  Sander Leeman. De tegenstanders kwamen uit Noordeloos, Uden, Tilburg en Gilze. Dus de reisafstanden waren beperkt en de bespeelde banen goed, daar waar in het verleden nog wel eens het halve land moest worden doorkruist om diagonaal over een voetbalveld te spelen. In de competitie wordt matchplay gespeeld zonder handicapverrekening, er wordt dus serieus gespeeld, sportief maar als het moet met het mes op tafel. Toen de rook na vier zeer prettige wedstrijden was opgetrokken, bleek dat Riel de tweede plaats had opgeëist. Winnaar werd Uden (de Bonte Bij) die daarmee werd afgevaardigd naar de Play-offs. Daar heeft Uden ook weer gewonnen, dus Riel kan zeggen dat er alleen is verloren van de Nederlands kampioen. Er is zeker plaats voor een tweede team en wie geïnteresseerd is om een team op te richten, kan contact opnemen met Sander Leeman voor verdere informatie. Een tweede team zal dan uitkomen in de eerste klasse en daarin is een gemiddelde handicap van 30 ruim voldoende voor het spelen van vier spannende wedstrijden.
Lees meer...

Golfclub Riel in top 10!

19-04-2024

Golfclub Riel staat officieel in de top-10 van de Beste prijs/kwaliteit 9-holes golfbanen van Nederland in 2024 categorie van de Golfer's Choice Rankings.

Lees meer...

Bericht van Thijs

20-03-2024
Beste leden van Golfclub Riel Velen van jullie hebben het al vernomen in de wandelgangen maar ik ga per 29 maart onze mooie, gezellige en unieke golfbaan verlaten voor een nieuwe uitdaging op Best Golf. De vele gesprekken met leden, (gast)spelers, horecapersoneel en Mike, mijn ice tee green, mooie zonsopkomst, de verschillende jaargetijden, de vele dieren in de baan en natuurlijk die ene bij de golfschool. Wat zal ik die gaan missen! Maar ook de enkele aanvaringen die ik heb gehad zal ik niet snel vergeten en zou er een mooi boek over kunnen schrijven. Graag wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor de ruim 6 mooie jaren dat ik greenkeeper ben geweest op Golfclub Riel en met name Ger Berkelmans voor zijn vertrouwen in mij en de kans die hij me geboden heeft. Ben ervan overtuigd dat hij, samen met mijn collega`s, de baan ook met veel liefde, passie en inzet zal onderhouden. Als jullie (zoals altijd natuurlijk) de plaggen blijven terug leggen, de pitchmarks blijven repareren en de bunkers blijven aanharken zal dit de kwaliteit van de baan ten goede komen en zoals het bordje bij hole 1 ook zegt: "Greenkeepen doe je samen!" Verder wil ik nog 1 persoon extra bedanken en ook in het zonnetje zetten voor de hele prettige samenwerking en dat is Han Verest. Hij stond namelijk altijd klaar om mij te helpen bij elke reparatie, wat dan ook, niets was te gek. Al was er `s middags iets kapot gegaan, was Han er om te zorgen dat ik de volgende dag weer vooruit kon, GE-WEL-DIG!

Met vriendelijke groeten en tot ziens, Thijs van Keulen Greenkeeper GC Riel

 

Lees meer...

Pien Hoogers nieuwe golfpro bij Golfschool Geldrop

20-03-2024
Beste leden van Golfclub Riel, Mijn naam is Pien Hoogers en ik ben vanaf maart 2024 werkzaam als golf professional bij golfschool Geldrop. Jullie zullen mij misschien al kennen, ik loop al van kleins af aan rond op de club. Bij Mike heb ik het spelletje mogen leren en ben nu zelf zover om het over te brengen naar jullie. Ik kijk er enorm naar uit om jullie te mogen ontvangen! Lijkt het je leuk of wil je meer informatie?! Neem dan contact op via golfpropien@outlook.com. Een belletje of appe mag uiteraard ook, 06 29 37 84 29. Tot snel op de golfbaan! Met sportieve groet, Pien Hoogers, WGTF Golf Professional

       
Lees meer...

Baan eindelijk weer open!

31-01-2024
Baan weer open: We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf 31 januari kunnen we weer spelen op de 9-holes baan. De conditie van de baan is nog niet optimaal o.a. omdat door de wateroverlast er minimaal met machines gewerkt kon worden en maaien dus moeilijk was. Maar er wordt hard gewerkt om alles weer in perfecte conditie te brengen. Er mag morgen alleen gespeeld worden met een draagtas. Helaas blijft de 6-Gehuchten baan nog dicht. We bekijken elke dag hoe de situatie op de baan is en vermelden dat op de site. Kijk dus goed op de site of de banen open zijn en onder welke condities er gespeeld mag worden. Winterregels: De winterregels gelden nu nog, klik HIER voor de volledige beschrijving.
Lees meer...

RIELSE RYDER CUP GROOT SUCCES

26-09-2023
Groot succes voor Team Europa wel te verstaan! Even terug naar het begin. Om 9 uur als de 18 deelnemers van Team Europa en 18 van Team USA  afslaan voor Ronde 1 is er nog wat ochtenddauw. Al snel breekt de zon door: de rest van de dag is de lucht strak blauw. Na Ronde 1 en Ronde 2 gaat Team USA nog aan de leiding, maar in Ronde 3 overwint ook het blauw van Team Europa. De 3 punten achterstand worden ingehaald en de wedstrijd eindigt in gelijk spel: 18 – 18. Ryder Cup regel bepaalt dat in dat geval de winnaar van vorig jaar de beker mag behouden. Team Europa: GEFELICITEERD.

Lees meer...

Rosé-dameswedstrijd 2023

19-06-2023

Ook dit jaar heeft op zaterdag 17 juni weer de gezellige Rosé-dameswedstrijd plaatsgevonden. Bij prachtig weer is in koppels gespeeld op de 9H, de 6G en op de  puttinggreen .

Winnaars van de wisseltrofee (bewerkt door Geert Huigen) waren Martje vd Pol en Mariëlle Kantelberg.

Verder waren er leuke gesponsorde prijzen voor koppels die 5e, 10e, 15e, 20e en 23e werden.

Na afloop vond nog een loterij plaats waarbij de hoofdprijs (een meerdaagse golfvakantie aangeboden door “Golfarrangementje”) werd gewonnen door Ans van Hartevelt.

De organisatoren Lenie en Rianne (en natuurlijk ook Twan) kunnen tevreden terugkijken op een geslaagde dag.

Klik hier op Fotoos om meer foto's te bekijken
Lees meer...

Joop Melis brug

13-05-2023

Sinds enkele weken staat dit kunstwerk in de sloot van hole 8. Veel (vooral nieuwe) leden vragen zich af wie Joop Melis was. Joop was een markant figuur die vanaf de oprichting van de "Daf golfclub" in de jaren 80 van de vorige eeuw betrokken is geweest  bij de ontwikkeling naar Golfclub Riel. Hij heeft diverse bestuurlijke functies bekleed en mede door zijn inzet werd het mogelijk dat Golfclub Riel de mooie club is die het nu is.

Lees meer...

Jeugdgolf Promo-event - Koningsspelen 21 April

05-04-2023
De NGF heeft samen met een aantal golfbanen en golfprofessionals in de regio een plan gemaakt om golf onder de jeugd te promoten. Dit jaar zal dit evenement op Golfclub Riel plaatsvinden en wel op 21 April aanstaande. Wij nodigen iedereen uit om gedurende deze middag om de kinderen of kleinkinderen kennis te laten maken met de golfsport. Zie bijgaande posten. Aanmelden kan via de QR-code op de posten. Alle kinderen zijn van harte welkom inclusief vriendjes of vriendinnetjes. Het is NIET nodig om lid te zijn van Golfclub Riel.  Het ochtendprogramma staat volledig in teken van de scholen in de regio.
Lees meer...

Golfclub Riel op plaats 14 in nieuwste Leading Courses ranking

31-03-2023
Leading Courses heeft onlangs de nieuwe ranglijsten gepubliceerd. Onze golfbaan staat nu op plaats 14 van alle 9 holes banen in Nederland. Vorige keer stonden we nog op plaats 27, een mooie stijging dus!.  Zie ook website Leading Courses
Lees meer...

Thijs wint de Nationale Greenkeeperswedstrijd 2022

13-10-2022

De NGA organiseert elk jaar, begin oktober, een nationale greenkeeperswedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt er gestreden om de felbegeerde greenkeepers cup. Op 3 oktober werd dit jaar de wedstrijd gehouden op Golfbaan `t Zelle in Hengelo en heeft onze greenkeeper Tijs deze cup gewonnen. Gefeliciteerd!!!

Lees meer...

Wintercompetitie 2022-2023

12-09-2022
INSCHRIJVING WINTERCOMPETITIE 2022/2023 IS GEOPEND ! Geacht lid van Golfclub Riel, E.e.a onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal deelnemers) van 7 teams. Elk team speelt dus 6 wedstrijden, 3 in de najaar periode en 3 in de voorjaarsperiode! Voorlopig heb ik in het najaar gedacht te spelen op de data 29 oktober, 13 november en 27 november. Zoals gezegd de grootte van de poules hangt af van het aantal inschrijvingen, dus dit zijn data onder voorbehoud. Voor het voorjaar worden deze nog tijdig bekend gemaakt! Een wedstrijd tussen twee teams bestaat uit 3 losse wedstrijden ; 1 dubbel best Ball 9 holes op de grote baan en twee single’s op de kleine baan; Er wordt gespeeld met handicapverrekening. Het aantal slagen dat je mee krijgt wordt door de wedstrijdcommissie aan de hand van de hcp tabel berekend en vooraf bekend gemaakt op basis van de datum 16 oktober, als de inschrijving sluit. Je kunt je individuele wedstrijd dus winnen (2-0), gelijk (1-1) of verliezen (0-2). Als team kun je dus in totaal 6 wedstrijdpunten punten verdienen als je alle drie de “individuele wedstrijden” wint, maar ook 0 en alles wat er tussen in zit! Poulewinnaar is dat team met de meeste wedstrijdpunten! Voor meer regels kun je naar het wedstrijdreglement kijken. We starten op de zaterdag om 12.00 uur op de 9H baan en de starttijden worden jullie op de donderdag voorafgaand toegestuurd! De verwachting is dat we net zoals vorig jaar in 4 poules van 7 teams gaan spelen, dwz dat er zich 28 teams kunnen aanmelden (56 personen); Er hebben zich inmiddels al 3 teams ingeschreven, dus meld je zo snel mogelijk aan via Egolf4U ( te vinden op de site van GC Riel, onder het kopje leden, , kopje wedstrijden!) De indeling van de poules zal dan op sterkte gaan, dus de eerste 7sterke teams in poule 1, team 8 t/m 14 in poule 2 etc. Meld je dus snel met je partner aan want vol is vol! De bedoeling is ook om er een gezellige zaterdag van te maken. Dus spelen op de aangewezen dag en tijd is gewenst. Als je dus nu weet dat je een aantal zaterdagen niet kunt, of dat je bijv. de hele maand maart gaat overwinteren in Spanje dan is niet verstandig je aan te melden. Dus liefst geen verschuiven van wedstrijden, maar er kunnen natuurlijk altijd onvoorziene omstandigheden zich voordoen dat het niet anders is! Ik wil geen politie spelen, dus gebruik gewoon je gezonde verstand en schrijf in als je denkt dat je kunt! Als je graag mee wilt doen, maar je hebt geen teamgenoot, stuur dan een mail naar wintercompetitie@gcriel.nl en schrijf je gewoon in via Egolf4U. Misschien zijn er nog anderen die geen teamgenoot hebben en zo kunnen we dan toch een team vormen! Schrijf je snel in: inschrijving is open op site GC Riel onder het kopje leden/Egolf4U/wedstrijden. Inschrijving sluit zondag 16 oktober 2022  
Lees meer...

NGF Familietoernooi

12-08-2022

NGF Familietoernooi zondag 18 September - vanaf 08.30u (afhankelijk van aantal deelnemers)

Het familietoernooi staat garant voor lachende gezichten en je speelt ook nog eens voor een goed doel in een leuke spelvorm!

Goede doel:

Wat het NGF Familietoernooi extra bijzonder maakt, is dat we niet alleen met familieleden een leuke dag beleven, maar tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel. Het gezamenlijk goede doel van het NGF Familietoernooi is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stichting creëert sportkansen voor kinderen van vier tot achttien jaar. ING Private Banking en de NGF willen de golfclubs stimuleren zo veel mogelijk (inschrijf)geld op te halen. Het gezamenlijke inschrijfgeld wordt namens alle deelnemers en deelnemende clubs overgemaakt naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarom worden er mooie prijzen ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld weten in te zamelen. Prijzen waarmee specifiek het Jeugdgolf nog leuker en makkelijker kan worden gemaakt.

Leuke Spelvorm

De spelvorm is Greensome Stableford.  Er wordt gespeeld in een team van 2 personen tegen een ander team van 2 personen. Totaal speel je dus met zijn vieren in een flight, twee tegen twee. Beide spelers van hetzelfde team slaan af, zij kiezen de naar hun inzicht beste bal en spelen daar om en om mee verder. Schrijf jezelf en je partner snel in via e-golf4u en tot 18 September op Golfclub Riel!
 
Lees meer...

Putkamioenschap GCRiel

02-07-2022

Vrijdagavond 1 juli was het putkampioenschap van GCRiel. Na drie spannende rondes eindigden Martijn van Beek en Evert Klein op de eerste plaats.  Evert schonk de beker heel sportief aan Martijn.

Lees meer...

Aanpassing systematiek 'Starttijden' per 22 Maart a.s.

15-03-2022
Aanpassing boeken starttijden: Zoals we in onze motivatie voor de keuze voor de starttijden hadden vermeld, zouden we de ontwikkelingen en gang van zaken blijven volgen en indien wenselijk het systeem van starttijden aanpassen. Wat is ons opgevallen na invoering volledig te werken met starttijden:
 • Vooral in de middag (vanaf circa 14 uur) blijken er veel “no shows" te zijn. Helaas zijn wij (nog) niet in staat om dit op structurele basis te controleren en hierop te handhaven.
 • Er wordt (vooral in de middag) voor 18 holes geboekt en uiteindelijk worden vaak maar 9 holes gespeeld.
 • Voor leden die na hun werk nog een rondje willen golfen, wordt het moeilijk om op de dag zelf nog een starttijd te boeken.
We hebben gekeken hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden welke toch recht doet aan de uitslag van de gehouden enquête. Uit die enquête bleek dat de meerderheid een keuze had ingevuld voor volledig starttijden of een combinatie van starttijden en vrije inloop. Daarom zijn we gaan kijken naar een aanpassing waarbij een gedeelte van de dag starttijden verplicht zijn en er een gedeelte vrije inloop is. Er is nu besloten om (bij wijze van proef) elke dag tot 14:00 uur te werken met verplichte starttijden en na 14:00 uur met vrije inloop met gebruik van de ballenspiraal bij de tee van hole 1. Dit gaat 22 maart in. Uiteraard zullen we deze aanpassing binnen het boekingssysteem van e-golf4u ook doorvoeren. Dit betekent dus dat je vanaf 22 maart na 14 uur geen starttijd meer hoeft te boeken. De starttijden die toch geboekt zijn na 22 maart na 14 uur, worden op die dag automatisch verwijderd. Deze wijzigingen in het reserveren van de starttijden gaan we weer goed volgen en na verloop van tijd evalueren en indien nodig aanpassen. Etiquette voor het boeken van starttijden:
 • Alleen 18h boeken als je daadwerkelijk 18h gaat lopen.
 • Niet uit voorzorg zoveel starttijden als mogelijk boeken om deze vervolgens op het laatste moment weer te wissen of zelfs niet op komen dagen zonder deze starttijd vrij te geven voor anderen.
 • Niet denken dat starttijden voor iedereen gelden behalve voor jezelf en zonder te boeken zomaar ergens tussenvoegen.
 • Ook bij het gebruik van starttijden gelden de regels mbt het doorlaten van snellere achterop komende flights.
 • Respecteer de geboekte starttijden en blijf correct met elkaar omgaan, we komen allemaal voor ons plezier!
Lees meer...

Nieuwe illustratie kledingvoorschriften

15-03-2022
Kledingvoorschriften Golfclub Riel Men zegt weleens regels vervagen gedurende de tijd........... ..   Zo ook het volgen van de kledingvoorschriften op de golfclubs. Sommige golfclubs handhaven een strikt kledingvoorschrift, voor de een geweldig, voor de ander een ergernis. "Strikt" past echter niet bij het laagdrempelige karakter van onze golfclub. Op een golfbaan zijn kledingvoorschriften van toepassing, zo ook op Golfclub Riel. Onder het kopje  kledingvoorschriften van onze website staat een nieuwe afbeelding, de oude afbeelding was onduidelijk op bepaalde vlakken, deze nieuwe afbeelding geeft duidelijk weer wat Golfclub Riel verwacht van haar leden en gasten op het gebied van kleding.     
Lees meer...

Kampioenschap 6-Gehuchten

21-09-2021

Afgelopen zondag, 19 september, werd de wedstrijd om het kampioenschap van de 6-Gehuchten baan gehouden. De trotse winnaar was Geert van Gastel.

Het weer was prachtig en vooral alle nieuwelingen hebben erg genoten van deze wedstrijd! Vooral Ed Hemmes die zijn eerste birdie ooit maakte!

Lees meer...

MATCHPLAY KAMPIOESCHAP 2021

30-08-2021

Afgelopen weekend (28 en 29 augustus) zijn de matchplay kampioenschappen 2021 voor zowel de dames als de heren gehouden. Helaas onder erg natte omstandigheden en met erg weinig publiek. Maar de speelsters en spelers hebben er toch een mooie en spannende wedstrijd van weten te maken.

Bij de dames werd Pien Hoogers kampioen door in de finale te winnen van Sis Hoyer. In de strijd om plaats 3 en 4 won Liesbeth Hoogers van Astrid Leeman.

Frietjhof Croon werd bij de heren kampioen door in een spannende wedstrijd met 1 up te winnen van Evert Klein. Op plaats 3 kwam Han de Laat die Ger Berkelmans wist te verslaan.

         

Lees meer...

Maaien rough en de hei in bloei

04-08-2021

De hei op de 6-Gehuchten staat mooi in bloei en de rough is daar nu gemaaid. Is mooie reden om daar ook eens te spelen!

              

De rough op de 9-holes baan zal in september gemaaid worden.

 

Lees meer...

STROKEPLAY KAMPIOENSCHAP 2021

25-05-2021
Gelukkig kon er dit jaar weer een Strokeplay Kampioenschap worden gespeeld. De jaarlijkse wedstrijd waar de toppers van onze club onderling beslissen wie écht de beste is. Alle spelers hebben drie keer 18 holes gelopen. Met name de eerste 18 in de stromende regen. Respect. Bij de dames is de glansrijke winnares Pien Hoogers (247slagen). Na een voor haar bijzonder uitzonderlijke  en onverwachte valse start op de allereerste hole, heeft zij zich geweldig hersteld. Tweede en derde bij de dames zijn geworden Liesbeth Hoogers ( 267 slagen) en Elle in’t Anker. Bij de heren is Evert Klein (217 slagen) weer met het minste aantal slagen rondgegaan. Misschien verwacht, maar toch wel erg knap om telkens weer te presteren tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Sinds de opening van de baan, was er slechts twee maal een andere winnaar. Tweede en derde bij de heren zijn geworden Frietjhof Croon  (233 slagen) en Joram Donkers (235 slagen).
Lees meer...

Nieuwe Handicaptabellen ivm overstap naar WHS

01-03-2021
Per 01-03-2021 nieuwe handicaptabellen ivm overstap naar WHS. Dames 9 & 18 Holes: Riel WHS tabel Dames Heren 9 & 18 Holes: Riel WHS tabel Heren    
Lees meer...

Sneeuw en nieuwe bewoners

10-02-2021
Sinds afgelopen weekend is de baan bedekt met een flink pak sneeuw. Het ziet er geweldig uit. Ook zijn er nieuwe "bewoners" gespot. Deze lepelaar en ijsvogel zien we sinds kort op onze baan. Maar ook onze gehandicapte gans "Lucille" is er ook nog steeds. Enkele bezorgde leden zorgen er dagelijks voor dat hij genoeg te eten heeft.

 

Lees meer...

Parkeerplaats

22-12-2020
Goed nieuws !   - Parkeervoorziening gaat er nu echt komen ! We hebben allemaal gezien dat er volop gebouwd wordt op het kavel tegenover ons clubhuis. Het kavel hadden we tot voor kort in gebruik als tijdelijke parkeervoorziening. Na jaren van onderhandelen is het eindelijk zo ver, er gaat een mooie parkeervoorziening gerealiseerd worden direct voor de ingang van de Golfclub. Meer dan 60 parkeerplaatsen en een fietsverbinding met de Gijzenrooiseweg. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee, zeker in de "natte seizoenen" gaf het onverharde parkeerveld veel overlast. Bijgaand een voorlopig ontwerp van de parkeervoorziening. Realisatie staat gepland voor het voorjaar / begin zomer 2021.     
Lees meer...

Gewijzigde Stroke-index 9H-baan

24-09-2020
Jaarlijks worden de scores van alle ingeleverde Q-kaarten doorgerekend zo ook dit jaar. Op basis van deze scores wordt de Stroke-index van elke hole bepaald. Uit de meest recente berekening is gebleken dat de stroke-index niet langer overeen kwam met de gerealiseerde scores. Inmiddels is dit aangepast binnen E-Golf4u en in het banenbestand van de NGF zodat in alle App's en golfhorloges uiteindelijk ook de juiste gegevens komen te staan. De nieuwe scorekaarten zullen in de loop van de eerste week van oktober in het clubhuis liggen.   Ter info, de wijzigingen hebben betrekking op de holes 2, 5, 7 en 9.
Lees meer...

Vanaf 1 september weer 4-ballen boeken !

31-08-2020
Vanaf 1 september kunnen er weer starttijden voor "4-ballen" geboekt worden. Inmiddels is het minder druk op de baan waardoor we verwachten dat dit weer mogelijk moet zijn. Wel is het van groot belang dat iedereen de geboekte starttijden respecteert en een achteropkomende snellere flight direct doorlaat. Uiteraard ook nu zoveel mogelijk aansluiting houden met de flight voor u. Als er teveel oponthoud ontstaat door de baan heen dan komen de spelers welke 18-holes spelen in de problemen met de doorkomst op hole 10.  Als blijkt dat er teveel problemen ontstaan in de doorstroming zullen we weer terugvallen op flight van maximaal 3 personen. Tot nader bericht zal het starten steeds vanaf Tee 1 plaatsvinden, dus voorlopig nog geen shotgun als startvorm.
Lees meer...

Kampioenschap 6-Gehuchten

16-08-2020
Zaterdag 15 augustus is het kampioenschap van de 6 Gehuchten baan gespeeld. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig: droog weer, goede temperatuur, weinig wind, mooie baan, snelle greens en maximaal aantal deelnemers! Dit kwam ook terug in de uitslagen met vele birdies en er is zelfs een nieuw baanrecord gelopen! Uitslag:
 • Eerste plaats en de neary waren voor 6-Gehuchten lid Thomas de Kruijf met 50!! punten
 • Tweede plaats inclusief nieuw baanrecord met 53 slagen was voor Martijn "lefty" van Beek met 39 punten
 • Derde plaats was voor Moniek Stins, een nieuw enthousiast 6-Gehuchten lid 32 punten.
 
Gefeliciteerd allemaal en veel dank aan de Weco voor de organisatie van deze mooie dag! 
Lees meer...

Zomer-Avond-Competitie (ZAC) 2020 van start

22-07-2020
Het was even onzeker maar inmiddels kunnen we melden dat de Zomer-Avond-Competitie 2020 definitief door kan gaan. Velen onder ons hebben geen of slechts een korte vakantie gepland dus we verwachten dit jaar nog meer deelnemers dan voorgaande jaren. Via DEZE link kunt u de informatie en spelregels downloaden. Veel plezier ! Organisatie is dit jaar in handen van Han de Laat en Sander Leeman.  
Lees meer...

TIP - Weet u het wachtwoord voor E-Golf4u niet meer ?

10-05-2020
Nu er starttijden geboekt dienen te worden heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig voor E-Golf4u.nl We merken dat een aantal leden het wachtwoord niet meer weet of in het verleden geen gebruik gemaakt hebben van E-Golf4u.nl. Op uw NGF pas staat uw lidcode, zoals  bijvoorbeeld JANS8 of JOOP2.  Met behulp van deze lidcode kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken. Hoe dat werk staat uitgelegd in onderstaand document. Handleiding aanvragen van een wachtwoord E-Golf4u  
Lees meer...

Corona Update - Jeugdgolf onder strikte voorwaarden mogelijk vanaf 29 april.

27-04-2020
Nieuwsbericht voor onze jeugdleden ! Zoals jullie misschien al gehoord hebben, mag je weer gaan sporten als je 18 jaar of jonger bent. Omdat jij in die leeftijdsgroep zit, mag jij vanaf woensdag 29 april weer golfen op onze banen. Dit moet dan wel gebeuren onder bepaalde voorwaarden. Als je hier gebruik van wilt maken dan moet je een mail sturen naar bestuur@gcriel.nl . Wij zorgen er dan voor dat je met je pasje door de poorten kunt. Een van de voorwaarden is dat er niemand mee het golfterrein op mag die ouder is dan 18 jaar. Ouders/verzorgers mogen jullie wel brengen, maar moeten jullie afzetten bij de poort. Zij mogen niet mee naar binnen. Jeugdleden van 12 tot 18 jaar mogen zonder begeleiding de baan op. Ben je jonger dan 12 jaar, dan mag je alleen de baan op als je begeleid wordt door een jeugdlid tussen 12 en 18 jaar. In de bijlagen zijn twee protocollen met daarin belangrijke informatie en voorwaarden om te kunnen gaan golfen. Eentje voor jou en eentje voor je ouders/verzorgers. Lees die goed en laat deze mail en die protocollen ook aan je ouders/verzorgers lezen. Bijlage voor jeugdleden Bijlage voor orders/verzorgers Veel plezier als je gaat golfen, Golfclub Riel - Bestuur mail: bestuur@gcriel.nl
Lees meer...

Wateroverlast Maart 2020 - update !

14-03-2020
Vanaf eind februari hebben we te maken met forse wateroverlast, zelfs dusdanig dat beide banen tot nader bericht gesloten zijn. De oefenfaciliteiten zijn wel open. De situatie wordt dagelijks beoordeeld en met u gedeeld via de website. We hopen dat we snel een drogere periode mogen verwelkomen zodat we de baan weer open kunnen stellen. Nieuwe foto's d.d  14 maart 2020
Lees meer...

Nieuwe Handicaptabellen 2020

01-02-2020
De NGF heeft nieuwe handicaptabellen voor onze baan uitgegeven. Hieronder treft u de toelichting aan behorende bij deze wijziging. De nieuwe tabellen staan ook op deze website onder menu "Golfbaan > Handicaptabel". Wat is het doel van een aanpassing van een ratingmethode voor Par-3-4 banen? Het aanpassen van de ratingmethode zal er toe moeten leiden dat handicaps en Course en Slope Ratings van Par-3, Par-3-4 en langere banen beter met elkaar vergelijkbaar zijn. Spelers van verschillende banen zullen hierdoor op bijna elke baan een aantal slagen ontvangen dat beter overeenstemt met hun speelsterkte en zij zullen hierdoor met meer plezier op andere banen kunnen spelen. Wat is de reden van aanpassing van de ratingmethode? De afgelopen 3 jaar heeft de NGF scores van spelers die zowel op Par-3 banen als op langere banen geanalyseerd en tegelijkertijd hetzelfde gedaan voor spelers die spelen op een Par-3-4 baan. Uit de analyse is gebleken dat spelers op hun eigen Par-3-4 baan regelmatig betere scores inleveren dan op langere banen. Dit lijkt te komen doordat de Par-3-4 baan een rating heeft die haar moeilijker laat zijn dan de werkelijke moeilijkheidsgraad. Hierdoor ontvangen spelers meer slagen bij een bepaalde handicap dan zou moeten. Dit zou een handicapverlaging kunnen opleveren naar een niveau dat op langere banen niet waargemaakt kan worden.  De uitkomst van deze analyse wordt bevestigd door de verzoeken van een aantal Par-3-4 banen om een tabel te ontvangen op basis van een rating zonder lengtecorrectie, omdat dat aantal eenzelfde ontwikkeling op hun eigen baan ziet als hierboven beschreven Daarnaast is het huidige ratingsysteem zodanig opgezet dat spelers op banen tussen 2750 en 4400 (heren)/3720 (dames) meter voor het bepalen van de Course en Slope Rating te veel slagen ontvangen in verhouding tot de moeilijkheidsgraad van deze banen. De oorzaak hiervan is dat de zogenaamde scratchgolfer (een speler met handicap 0) geen of weinig volledige drives kan slaan als gevolg van de lengte van de meeste holes. Het ratingsysteem verdisconteert dit door de Course en Slope Rating rekenkundig te verhogen, waardoor alle spelers op deze banen te veel slagen ontvangen. Als gevolg hiervan worden hun handicaps te veel verlaagd op de eigen baan en krijgen zij daardoor te weinig slagen mee op een langere baan.   Nieuwe rating en tabellen in het NGF-banenbestand De NGF zorgt ervoor dat eventuele nieuwe Course en Slope Ratings in het NGF-banenbestand worden verwerkt, zodat softwareleveranciers deze in hun software kunnen inlezen. Verzamelen scores uit 2019 en in 2020 Ons streven is om met de nieuwe tabellen een flinke stap te zetten om de EGA-handicaps en scores op Par-3, Par‑3-4 banen en langere banen beter vergelijkbaar te maken. Voor het bereiken van een nog betere vergelijkbaarheid tussen deze handicaps hebben wij eind 2019 een analyse gedaan en zullen wij in 2020 wederom een analyse maken van de gemaakte scores in 2020.
Lees meer...

Inschrijving Riels JUGO Jeugd OPEN 2020 is geopend

02-01-2020
Vanaf nu kun je jezelf weer inschrijven voor het Riels Jugo Jeugd Open 2020. We gaan ervan uit dat het weer net zo'n groot succes wordt als voorgaande jaren. Kijk op de website onder het menu jeugd, of direct via onderstaande link. Klik HIER voor de Flyer - Klik HIER voor directe link naar het inschrijfformulier.  
Lees meer...

E-Golf4u op de SmartPhone of Tablet

29-12-2019
Sommige leden maken er al gebruik van; E-Golf4u op je eigen SmartPhone of Tablet.  Bijna alles wat je normaliter via E-Golf4u ingeeft of nakijkt ook het inschrijven voor wedstrijden kan ook allemaal via de E-Golf4u mobile toepassing.   https://m.eg4u.nl Inloggen: kies eerst bij club voor "RIEL" en log vervolgens in met dezelfde gegevens als waarmee je op de zuil of thuis op de computer inlogt. Bijgaand de uitleg hoe je dit op je device kunt installeren: KLIK op deze link om de uitleg voor zowel Android als IOS apparaten te downloaden. WEBAPP_installatie_en_gebruik
Lees meer...

Samenwerking met JVDI/De Fysioclub

10-10-2019
Op maandag 21 oktober is er een informatieavond over artrose van 19:30-21:00 uur in het clubhuis. Deze is toegankelijk voor iedereen, zowel leden als partners en/of kennissen, die hier wat meer over willen weten. Graag van tevoren aanmelden via mail naar: secretaris@gcriel.nl Leden van Golfclub Riel mogen gebruik maken van het gratis blessure-inloopspreekuur op alle locaties van JVDI/ De Fysioclub ( https://fysioclub.nl/jvdi/sportclubs/ ). In Geldrop vindt het inloopspreekuur iedere woensdag plaats van 16:30 tot 17:30 in de Laarstraat 4a
Lees meer...

Familietoernooi - 15 September 2019

08-07-2019
REGLEMENT FAMILIETOERNOOI 2019 Op 15 September 2019 spelen we op Golfclub Riel het Familietoernooi 2019. Vanaf nu kunt u zich inschrijven via E-Golf4u of via een mail naar jeugdcommissie@gcriel.nl   SPELVORM De spelvorm voor de voorronden op de golfclubs is Greensome Stableford. Beide spelers slaan op elke hole af en bepalen vervolgens met welke bal zij de hole uitspelen. De speler wiens bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten. DEELNAME-EISEN Inschrijving is mogelijk voor koppels. Bij ieder koppel dient een familierelatie te bestaan. Indien over de relatie twijfel mocht bestaan, zal men deze, in voorkomende gevallen, dienen aan te tonen. Ten aanzien van de handicapeisen zijn alle deelnemende golfclubs in beginsel vrij om te bepalen wie zij laten meespelen in hun clubwedstrijden. Wij moedigen golfclubs aan om koppels te laten inschrijven waarin zich een niet-lid van de desbetreffende vereniging bevindt. ORGANISATIE Deelnemers schrijven zich in bij de golfclub. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per koppel. Het door de spelers betaalde inschrijfgeld wordt door de golfclub overgemaakt op een door de NGF hiervoor speciaal geopende rekening en komt grotendeels ten goede aan het goede doel. HANDICAPVERREKENING Het aantal Handicap Slagen voor een paar is gelijk aan 60% van de lagere EGA Playing Handicap + 40% van de hogere EGA Playing Handicap. De beide getallen worden vóór het afronden bij elkaar opgeteld. Daarna wordt de som afgerond (0.5 wordt naar boven afgerond). Indien spelers van verschillende tees spelen met een verschillende Par, wordt het verschil in Par niet extra gecompenseerd. Voor een gedetailleerde beschrijving verwijzen wij u naar het EGA Handicapsysteem uitgegeven door de Nederlandse Golf Federatie. PRIJSWINNAARS VOORRONDEN Er zijn prijzen voor de eerste twee koppels met de beste bruto Stablefordscore en voor de eerste twee koppels met de beste netto Stablefordscore. Ook zijn er prijzen voor de ‘Neary’ en de ‘Longest drive’. NB Op de Par-3 locaties vervalt de prijs voor de longest drive. FINALE Voor de finale, die wordt gehouden op zondag 13 oktober 2019 op de Nunspeetse, plaatsen zich de beste 44 koppels bruto en de beste 24 koppels netto die winnaar zijn geworden van de landelijke voorronden op de golfverenigingen. Om een evenredige verdeling tussen de finalisten van golfclubs te bewerkstellingen, kunnen maximaal drie koppels (bruto en netto) afkomstig zijn van banen korter dan 2.750 meter. Alle wedstrijden moeten voor 7 oktober 2019 worden gespeeld. Direct daarna wordt bekendgemaakt welke koppels uitgenodigd worden. Na de clubwedstrijd worden de winnaars door de NGF geïnformeerd over de verdere gang van zaken.
Lees meer...

OPEN DAG GC RIEL - 12 MEI

30-04-2019
Op deze dag is iedereen van harte welkom op onze golfclub. U kunt op deze dag uitgebreid kennis maken met onze mooie golfbanen, ons gezellige clubhuis met groot terras en met alle prachtige in- en outdoor faciliteiten van onze golfschool. Maar natuurlijk ook met de golfsport zelf. Daartoe hebben we een "gezelligheidscircuit" uitgezet op de drivingrange met golfspelletjes waar iedereen van jong tot oud aan kan deelnemen. Daarnaast zijn er gratis lessen van Golfschool Geldrop, demonstraties van golfclubs door Golfplaza Megastores, zelf spelen op onze kleine baan onder begeleiding van ervaren vrijwilligers, putlessen en rondleidingen op de grote baan met een buggytaxi. Dit alles omlijst door leuke activiteiten rondom het clubhuis die natuurlijk vooral in het teken staan van moederdag. High tea, schoonheidsproducten, massage, tweedehands golfkleding en nog veel meer gezellige dingen. Kom samen met uw familie, vrienden, buren of collega's en maak er een gezellige dag van op Golfclub Riel.”
Lees meer...

Vanaf 15 April Clubhuis om 9 uur open!

15-04-2019
Vanaf 15 april is het clubhuis dagelijks vanaf 9u geopend !
Lees meer...

Algemene Leden Vergadering

08-04-2019
De jaarlijkse ALV vindt plaats op dinsdag 7 mei in het clubhuis. Aanvang 20.00 uur en einde ongeveer 22.00 uur.
Lees meer...

Vernieuwde golfregels van kracht per 1-1-2019

01-01-2019
Het is eindelijk zo ver. Ruim twee jaar geleden werd bekend dat de golfregels een ingrijpende wijziging zouden ondergaan. Per 1 januari 2019 is het dan echt een feit, de term waterhindernis bestaat niet meer, alle wijzigingen zijn te vinden op de website van Golf.NL Op deze website kunt u alles vinden over de gewijzigde regels. Binnenkort zullen er ook informatie avonden georganiseerd worden om de wijzigingen verder toe te lichten.  
Lees meer...

TIP ! directe link baanstatus

28-12-2018
Voordat u naar de Golfbaan gaat check u natuurlijk de actuele baanstatus. Steeds vaker wordt dat gedaan met een Smartphone of Tablet. U kunt op deze apparaten een directe koppeling naar de baanstatus pagina maken door een snelkoppeling op uw "bureaublad" te maken welke verwijst naar   http://www.gcriel.nl/baanstatus/ Via deze link komt u rechtstreeks op de juiste pagina. Vooral in de wintermaanden kan de baanstatus dagelijks veranderen, juist dan is deze snelkoppeling bijzonder handig en snel.
Lees meer...

Riel 2 is tweede van Nederland!

05-06-2018
  Voor de derde keer in de laatste 4 jaar heeft Riel 2 weer de eindronde behaald voor het Nederlands Kampioenschap Golf voor compact banen ( Dit zijn kleinere  compacte 9 holes banen). In de afgelopen jaren is het aantal deelnemende teams voor deze C competitie sterk gegroeid . 4 jaar geleden is het dit team gelukt de titel inderdaad in de wacht te slepen. Vorig jaar werd bhelaas de finale verloren en werd een eervolle tweede plaats behaald. Dit jaar dus opnieuw een poging om de titel in de wacht te slepen. Afgelopen donderdag 24/5 moest in Wassenaar tegen het team van de Zandvoortse geknokt worden om de finale te bereiken; Het werd uiteindelijk een zwaar bevochten 5-1 zege. Op vrijdag moest  Riel 2 het op de baan van Almeerderhout te Almere opnemen tegen het team van Spielehof uit Boekelo; Dit team was echter voor Riel 2 een maatje te groot. De titel ging verdiend naar Boekelo. Voor Riel 2 resteerde een eervolle 2e plaats. Het team is teleurgesteld maar toch tevreden met de , zoals de Duitser zegt, titel van vicemeister! Volgend jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Bent u nieuwsgierig geworden wat GC Riel u kan bieden; kom dan eens kijken (en proberen) hoe goed onze compact baan er bij ligt en  hoe uitdagend deze is. Namens team Riel 2 Berry Peters
Lees meer...

Teken-Alarm

21-05-2018
Waarschijnlijk heeft u het al vernomen maar op dit moment zijn de teken weer actief. Zie de website van de NGF via onderstaande link voor gedetailleerde informatie. https://www.golf.nl/nieuws/themas/pas-op-teken  
Lees meer...

Wij gaan verbouwen ! !

16-04-2018
In de week 17 starten we met de werkzaamheden rond geplande aanpassingen aan onze 9H-baan. De baan zal hierdoor enkele dagen gesloten zijn. Hole 3 en Hole 8 zullen beiden doorkruist worden door een waterhindernis inclusief een brug halverwege beide fairways.  Na de "verbouwing" zal onze baan nog mooier en uitdagender zijn. Daarnaast zal ook een belangrijke stap gezet zijn mbt het verbeteren van de waterhuishouding op onze baan. We hebben bewust voor dit moment gekozen, nu het groeiseizoen van start gaat heeft de baan het resterende seizoen de tijd om te herstellen van de schade welke door de werkzaamheden ontstaan en kunnen de ingezaaide stukken nog voor het einde van het seizoen een mooie grasmat vormen. Informatie mbt werkzaamheden en baansluitingen zullen op de website gepubliceerd worden..  EXACTE DATA BETREFFENDE DE WERKZAAMHEDEN EN TIJDELIJKE BAANSLUITINGEN WORDEN NOG GECOMMUNICEERD VIA WEBSITE EN E-MAIL.  
Lees meer...

Baan Qualifying per 25 maart !

25-03-2018
Vanaf zondag 25 maart is het weer mogelijk om Q-kaarten in te leveren. Vanaf deze datum is de baanstatus aangepast en kunnen via de E-Golf4U-terminal in het clubhuis en natuurlijk ook via de Golf.NL-App weer Q-kaarten worden aangevraagd en ingevoerd. Wij wensen iedereen een mooi en vooral sportief golfseizoen.
Lees meer...

Clubkleding beschikbaar

17-02-2018
Clubkleding - Onlangs is samen met Golfplaza onze clubkleding gepresenteerd in het clubhuis. De “setprijs" van €95,- euro voor deze mooie en kwalitatief goede set is in onze optiek dan ook een mooie aanbieding. We hebben bewust gekozen voor een gerenommeerd merk welke ons garandeert dat dezelfde kleding ook op een later moment nog leverbaar zal zijn. In het clubhuis staat voorlopig een etalagepop met de kleding als voorbeeld. De club beschikt over een aantal exemplaren in de diverse dames en herenmaten. Er volgen nog een aantal vooraf aangekondigde momenten waarop geïnteresseerden de kleding kunnen passen. Tot die tijd kunt u zich bij interesse melden door een mail te sturen naar secretaris@gcriel.nl
Lees meer...

Club en NGF passen 2018

05-02-2018
Vanaf zaterdag 3 februari kunnen de nieuwe Club en NGF-passen weer opgehaald worden.  De pasjes staan op naam gesorteerd in de bekende bakjes op de bar in het clubhuis.
Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie

07-01-2018
NIEUWJAARSRECEPTIE Golfclub Riel.  Alle leden zijn van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie op Zondag 14 januari vanaf 15:00u, locatie clubhuis Golfclub Riel.
Lees meer...

Golfclub Riel on Tour

26-08-2017
Zondag 20 augustus was de eerste editie van GC Riel on Tour.  Op initiatief van een van onze enthousiaste leden, Thijs van Keulen, is er een heuse "uitwedstrijd" georganiseerd op de baan van De Golfhorst. Nadat het initiatief via de mail was aangekondigd waren de beschikbare plaatsen binnen 'No-Time' ingevuld. Uit de foto's blijkt dat het een zeer succesvolle dag was waarbij ook de weergoden nog eens positief gezind waren. In de wandelgangen gaan de eerste geruchten al dat er een vervolg zal komen in het volgende seizoen. De winnaars nogmaals in het zonnetje: Stableford: Han de Laat & Fleur Croon Longest: Frans Corsten & Astrid Leeman Neary: Frietjhof Croon & Ans van der Putten Pechprijs: Hanny Vermeulen Met extra dank aan de sponsoren: Golfschool Geldrop: Mike van Wieringen Intertoys van der Linden in Heeze Tijssens Electrotechniek in Heeze en enkele anonieme weldoeners ;) Via deze weg willen we Thijs nogmaals hartelijk danken voor het mooie en goed geregelde initiatief! Via DEZE link kunt het het fotoalbum raadplegen.
Lees meer...

Vacature Horeca medewerk(st)er Clubhuis GC Riel

03-08-2017
Op onze golfclub zijn wij op zoek naar enthousiaste, gedreven, flexibele nieuwe gezichten! Lijkt het je wat om op een prachtige locatie te werken met diverse activiteiten? Reageer dan nu! Wij zijn per direct op zoek naar: - Weekendhulp (minstens 18 jaar) - Parttime medewerker (20/24 uur) Tijden en dagen in overleg! Graag ontvangen wij via de mail een korte motivatie en je gegevens. Horeca De Mona - mail: info@demona.nl
Lees meer...

Tussenstand 2x9 holes competitie

27-06-2017
Tussenstand 2*9 holes competitie op zowel de woensdagen als de zaterdagen. Er zijn inmiddels enkele wedstrijden van de 2*9 holes competitie op woensdag en zaterdag gespeeld. Helaas met wisselend succes, maar het zijn erg gezellige dagen waarop iedereen zijn beste beentje voorzet. Bij de zaterdag competitie zijn de verschillen niet zo groot en is er wat de stand betreft nog van alles mogelijk. Bij de woensdag competitie staan we op de 3e plaats, helaas konden we bij de wedstrijd in Uden door omstandigheden maar met 5 deelnemers spelen, wat ons wel wedstrijdpunten kostte! Dit proberen we in de nog resterende wedstrijden goed te maken, zodat we hopelijk toch nog gaan stijgen. Jammer genoeg heeft Eyckenduyn zich voor de start van deze woensdag-competitie terug getrokken, zodat we op de woensdag met maar 5 teams zijn. Woensdag de 5e juli en  zaterdag de 8e spelen we op Kapelkeshof en de wedstrijd op onze eigen mooie baan moet ook nog gespeeld worden in juli. We sluiten af op zaterdag 12 augustus op Eyckenduyn. Hierbij enkele resultaten van de afgelopen wedstrijden die we gelopen hebben op Golfclub Overloon: Woensdag: 2e plaats bruto met 33 punten voor Ans bij de dames en voor Theo een 2e plaats netto bij de heren. Zaterdag: Is ons Riel-team als team eerste geworden. Verder 1e plaats bruto voor Rini met 27 punten, 2e plaats netto voor Ans met 42 punten en Thijs had bruto de eerste plaats bij de heren met 36 punten. Mooi resultaat, toch! Bij deze wil ik alle deelnemers die tot nu toe hebben mee gedaan bedanken voor hun inzet en enthousiasme en de volgende wedstrijd gaan we er weer vol tegenaan! Golfgroetjes Teamcaptain Riel, Ans van der Putten
Lees meer...

Transportbedrijf Tinie Manders B.V. nieuwe hoofdsponsor Golfclub Riel

23-06-2017
Sinds kort is Internationaal transportbedrijf Tinie Manders B.V. hoofdsponsor van GC Riel. Het familiebedrijf zal voor een periode van 3 jaren hoofdsponsor zijn van de club. Tinie en Ellen Manders slaan zelf ook graag een balletje op de golfbaan en dragen de club een warm hart toe. Om zichtbaar te maken dat ze hoofdsponsor zijn geworden, zijn er nieuwe borden geplaatst bij de ingang, op de driving range en op de beide afslagen van hole 8.  Sponsoring is voor elke (sport)vereniging van groot belang, zo ook voor Golfclub Riel. Als Golfclub zijn wij dan ook enorm trots dat we Transportbedrijf Tinie Manders B.V. bereid hebben gevonden een sponsorovereenkomst met ons te sluiten voor een periode van 3 jaar en op deze manier een bijdrage te leveren aan een financieel gezonde en stabiele basis voor onze vereniging.      
Lees meer...

Team Riel 2 - Poulewinnaar NGF Compact competitie

28-04-2017
Op vrijdag 28 april is Team 2 na een spannende strijd poulewinnaar geworden in de NGF-Compact competitie. In 2015 werd dit team voor de eerste keer landskampioen in deze klasse. Laten we hopen dat ze in Wassenaar wederom deze titel kunnen bemachtigen! Dames en heren, veel succes in Wassenaar !
Lees meer...

Competitiespelers gezocht

05-04-2017

Competitiespelers gezocht voor de 2* 9 holes competitie:

Golfclub Riel zoekt steeds naar nieuwe uitdagingen voor de leden. Hierbij presenteren wij een vriendschappelijke competitie met een aantal golfverenigingen in Oost-Brabant/ Noord Limburg. De bedoeling is om veel mensen de gelegenheid te geven kennis te maken met “wedstrijdelement” zonder dat het direct prestatiegericht moet zijn; gezelligheid is een belangrijk element in deze competitie. De verwachting is ook dat de wedstrijd gezellig eindigt met een drankje en een praatje. De slotdag is met een feestelijke BBQ voor alle deelnemers bij de golfclub Eyckenduyn te Helden. Het programma wordt nu uitgebreid doordat er nu ook een woensdag-competitie georganiseerd wordt: daar doet de golfvereniging Uden mee ipv de Golfhorst. Wat zijn de belangrijke kenmerken van deze nieuwe uitdaging voor onze spelers (M/V)?
 • Deelnemen kan iedereen met golfervaring (liefst een beetje wedstrijdervaring). Ook spelers met hogere handicaps 36-54 of 6-gehuchtenleden (spelen wel op basis van hcp 36) zijn van harte welkom. Leeftijd speelt eigenlijk geen rol, maar de verwachting is niet dat er jeugd meedoet.
 • Er nemen 6 verenigingen deel, allemaal 9-holesbanen. Bezoek de websites om te kijken wat de banen te bieden hebben aan moeilijkheidsgraad.
 • Programma Zaterdag:
 • 13 mei, Golfvereniging Golfhorst in Horst:
 • 27 mei Golfclub de Berckt Berckt 1,5991 PD Baarlo 0610442516
 • 10 juni Golfclub Overloon, Kuluutweg 8, 5825 BC Overloon, 0478-641373
 • 8 july Golfvereniging Kapelkeshof, Roonweg 85, 5985 NS Grashoek, 077 3082677;
 • 22 july, thuiswedstrijd bij GC Riel
 • 12 augustus: afsluiting met BBQ Golfvereniging Eyckenduyn, Kesselseweg 9 5988 CC Helden 077-8512865: Let op start om 13.00 uur!
 
 • Programma Woensdagwedstrijden: starten 10 uur
 • 10 mei, Golfvereniging Uden:
 • 31 mei Golfclub de Berckt Berckt 1,5991 PD Baarlo 0610442516
 • 14 juni Golfclub Overloon, Kuluutweg 8, 5825 BC Overloon, 0478-641373
 • 5 july Golfvereniging Kapelkeshof, Roonweg 85, 5985 NS Grashoek, 077 3082677;
 • 26 july, thuiswedstrijd bij GC Riel
 • 13 augustus: afsluiting met lunch Golfvereniging Eyckenduyn, Kesselseweg 9 5988 CC Helden 077-8512865: Let op start om 10.00 uur!
 
 • De start van de zaterdagwedstrijden is altijd 9.00 uur. Deelnemers dienen 30 minuten van te voren aanwezig te zijn: dus om 8.30 uur. Voor de woensdagcompetitie is de start om 10 uur.
 • De wedstrijdvorm is 2 * 9 holes op basis van stableford.
 • Elk van de 6 teams bestaat per speeldag uit 6 personen; totaal 36 spelers in 9 flights van 4, die starten met shotgun.
 • Dames spelen van rood, heren van geel
 • De deelnemers van een team kunnen per wedstrijddag wisselen. Indien er veel aanmeldingen zijn, spelen we met vaak wisselende teams zodat iedereen aan bod komt.
 • Het is een teamcompetitie: het teamresultaat is de som van de 6 individuele resultaten. De wedstrijden worden in de homeclub niet geregistreerd als qualifying.
 • Daarnaast zijn er elke wedstrijddag individuele prijzen voor Beste Dame, Beste Heer, Neary.
 • De kosten zijn beperkt: afgezien van de reiskosten betaalt elke deelnemende speler € 22,50 per wedstrijd: tbv greenfee, prijzen en voor koffie en gebak vooraf. (exclusief lunch).
 • Voor de woensdag is de bijdrage op € 20,= gesteld
  Gezelligheid en een leuke dag is belangrijk, en ook zou het zeer mooi zijn als GC Riel nu een betere rol kan spelen als vorig jaar Interesse? Leden van GC Riel (ook die van de 6-Gehuchten) die een of meer wedstrijddagen willen meedoen: meld je aan voor deze mooie competitie bij Ans van der Putten. ansvanderputten@home.nl of 0623990924; Voor meer informatie kun je altijd even bellen naar Ans of naar Berry Peters, 0492-660864 Sluiting inschrijving 5 mei 2017; Met sportieve groet, Ans van der Putten/ Berry Peters
Lees meer...

Online Golfregels oefenen ?

18-03-2017
Het seizoen is in aantocht!, hoog tijd om uw kennis van de golfregels weer eens op te frissen. Via DEZE link kunt u heel gemakkelijk kijken hoe het met uw kennis van de golfregels gesteld is. Leuk en leerzaam om te doen. 
Lees meer...

Riels JUGO Jeugd Open - 23 april 2017

23-01-2017
Inschrijving GEOPEND ! !   - Vanaf vandaag kan er weer ingeschreven worden voor het jaarlijkse Riels JUGO Jeugd Open !.  Dit jaar op zondag 23 april.  Wij nodigen ALLE jeugdspelers van harte uit deel te nemen aan deze wedstrijd. Er wordt gespeeld in 3 categorieën. Zie www.gcriel.nl/jeugd voor verdere info en natuurlijk de flyer. Deze is HIER te downloaden.
Lees meer...

Nieuwe NGF & Clubpassen ophalen

20-01-2017
Het is zo ver, op zaterdag 4 februari a.s. zal vanaf 10.30 uur tot ca 12.30 in het clubhuis de mogelijkheid zijn de pasjes (NGF-Pas en GC Riel pas) persoonlijk te komen ophalen.  Tot zaterdag 4 februari ! Ledenadministratie GC Riel  
Lees meer...

Tussenstand Wintercompetitie

30-11-2016
Op de website onder het menu leden>wintercompetitie staat inmiddels de tussenstand welke is bijgewerkt t/m 26 november. Met nog 1 wedstrijddag te gaan , as zaterdag 3 december, is in sommige poules de winnaar al bekend. In sommige poules is alles nog open. Tot nu toe is het weer ons gunstig gestemd geweest en zijn er weer veel leuke wedstrijden gespeeld. Wat mij vooral opvalt is dat het toch allemaal dicht bij elkaar ligt en dat je echt hoog moet scoren in de dubbel. Soms ben je zelfs met 25 punten nog niet zeker van de winst. Ook de wedstrijden op de kleine baan zijn soms ongemeen spannend. Uitslagen met maar 1 puntje verschil zijn meer regelmaat dan uitzondering. Zo heeft Evert zojuist een wedstrijd gespeeld met 4 parren en twee birdies! Dus op het scherpst van de snee! Een of twee parretjes is dus zeker niet voldoende om te winnen. Na de kerst kunnen we de nieuwe poule-indeling voor de tweede ronde bekend maken. Daarom is het belangrijk dat alle wedstrijden nog gespeeld worden met een goed resultaat. Elk puntje is belangrijk. De eersten van elke poule vormen poule 1 voor de volgende ronde, de nr 2 van elke poule komen in poule 2 enzovoorts. Voor een hoop plekken zijn de laatste wedstrijden beslissend. Ook voor de mensen die niet meer hoeven te spelen. Kom dus as zaterdag, ook al hoef je niet te spelen eens poolshoogte nemen. Een goede reden om toch een balletje op de driving range te komen slaan en even bij te praten. Zo krijgen we weer 5 poules van 5 teams. Helaas zijn er wat blessures waardoor er mogelijk wat wijzigingen gaan optreden. Aangezien we echter pas begin februari weer starten met de tweede ronde hebben we de tijd om blessures goed te behandelen. Uiteraard blijven we tot het eind de winterregels hanteren en sluiten we in april weer af met een gezellige BBQ (of buffet afh weersverwachting). We hopen dat iedereen met veel enthousiasme de wintercompetitie vervolgt, veel plezier zal hebben en zaterdags gezellig mee borrelt in het clubhuis. Sportieve groet, Berry
Lees meer...

Open dag zondag 25 september groot succes !

26-09-2016
Zondag 25 september 2016 hebben ruim 100 mensen de Open Dag van Golfclub Riel bezocht. Alle bezoekers, van heel jong tot oud, hadden de keuze uit een scala aan activiteiten. Voor de allerkleinsten waren er leuke (golf-)spelletjes. Balletjes slaan naar diverse targets die door middel van klittenband blijven kleven. En voor de iets oudere jeugd de kleine Zes Gehuchten baan spelen onder begeleiding van onze jeugdleden. De introductie op de techniek van het putten met aansluitend een wedstrijdje werd verrassend goed bezocht. Dat geldt ook voor de golfclinics die Golfschool Geldrop gaf. Een gigantisch aantal deelnemers nam daaraan deel en kwam terug met enthousiaste verhalen. En mensen stonden in de rij voor een rondrit over onze golfbaan met onze buggy-taxi. Dan hebben we het nog niet eens gehad over onze winkel. De kraam met tweedehands golfspullen, ingebracht door onze leden. Een super succes. Wat is er veel gekocht op deze dag. Kortom, Golfclub Riel heeft deze middag laten zien dat ze er zijn voor iedereen. Jong en oud, beginner of gevorderde. Wij willen dat iedereen zich thuis voelt bij ons. Ongecompliceerd, laagdrempelig en vooral heel gezellig.  
Lees meer...

Met korting golfen op een andere banen

13-09-2016
Met korting golfen op andere banen. Golfclub Riel heeft afspraken gemaakt met andere golfbanen om onder gunstige voorwaarden te kunnen spelen. Leden van Golfclub Riel kunnen op Golfbaan Overloon (http://www.golfbaanoverloon.nl/) met 50% korting golfen. Daarnaast kunnen leden van Golfclub Riel ook terecht op Golfbaan De Berckt (http://golfclubdeberckt.nl/) in Baarlo, leden van Golfclub Riel betalen € 15,- voor 18h greenfee. Kijk regelmatig op de pagina "Voordeelregelingen" onder het menu "leden" op de website van Golfclub Riel voor het meest actuele overzicht. Het is de bedoeling om in de toekomst met meer golfbanen een soortgelijke afspraak te maken. We houden u op de hoogte!
Lees meer...

Wintercompetitie 2016-2017

17-08-2016
Ondanks we ons nog midden in de zomer bevinden zijn de voorbereidingen voor de wintercompetitie in volle gang. Na het succes van vorige winter is besloten ook komende winter weer een competitie te organiseren, weliswaar in een iets gewijzigde vorm. Voor details kijk op de website onder het menu leden bij het item "Wintercompetitie 2016-2017". wintergolfbalmuts
Lees meer...

Start Woensdag-(avond) Zomercompetitite 2016

08-06-2016
Eindelijk is het zo ver, de woensdag-(avond) zomercompetitie gaat weer van start. We gaan net als vorig jaar uit van een groot aantal enthousiaste deelnemers. Via DEZE LINK kunt u de flyer downloaden.  
Lees meer...

Nieuwe voorzitter Golfclub Riel

18-05-2016
Tijdens de Algemene Ledenvergadering is afgelopen week bekend gemaakt dat Mark van Nunen het voorzitterschap heeft overgenomen van Tom Faassen. Mark maakte al deel uit van het bestuur en is daarnaast actief bezig geweest met zeer uiteenlopende clubactiviteiten zowel binnen als buiten het bestuur. In het dagelijks leven runt Mark een onderneming welke actief is op het gebied van transport en logistiek. Hij is dus een zeer actieve voorzitter met nog vele ideeën voor de toekomst van onze club. Wij wensen Mark heel veel succes in zijn nieuwe functie. Tevens bedanken wij Tom Faassen voor de zes jaren dat hij onze club als voorzitter en vertegenwoordiger geleid heeft. Tom blijft aan als bestuurslid dus we kunnen nog lang gebruik blijven maken van zijn ervaring en kennis.
Lees meer...

Realisatie Lockers een feit

10-05-2016
De nieuwe lockers op Golfclub Riel zijn klaar om in gebruik te nemen. Onder het menu leden op deze website vindt u de link naar het aanvraagformulier voor de huur van een locker. In 2015 heeft er een inventarisatie plaatsgevonden of er behoefte bestond aan lockers op Golfclub Riel. Dit bleek duidelijk het geval en daarom is besloten dit project daadwerkelijk uit te gaan voeren. De leden welke in 2015 reeds aangegeven hebben graag bij in aanmerking te komen voor een locker krijgen voorrang bij de uitgifte van beschikbare lockers. Let op dat ook degene welke tijdens de inventarisatie hebben aangegeven graag over een locker te beschikken OOK het aanvraagformulier op de site dienen in te vullen.
Lees meer...

Slotwedstrijden wintercompetitie, prijsuitreiking en barbecue

03-04-2016
Op zaterdag 16 april worden de laatste wedstrijden van de wintercompetitie gespeeld. Wij sluiten onze competitie af op 16 april met een BBQ. Voor deze BBQ moet je jezelf aanmelden bij de bar. De eigen bijdrage voor deze BBQ bedraagt € 14.50 pp! -Goulash soup, 3 soorten vlees, wit vis, diverse salades met stokbrood en kruidenboter, glas Glühwein. Uiteraard zijn niet competitie deelnemers ook welkom. Dus graag zsm aanmelden bij de bar! Tijdens de BBQ zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Onze sponsor Decathlon heeft een prijzenpakket van ca 600,- ter beschikking gesteld. Zo heeft iedereen al een bal met tees gekregen bij de start van de 2e ronde. Als eindprijs zijn er verschillende prijzen te winnen, zoals de kleding,handschoenen, pitchforks, Inesis golfballen etc, en zeker niet alleen voor deelnemers in de eerste poule! Dus graag zien we iedereen verschijnen op de 16e, of je nog moet spelen of niet! iedereen is welkom; Wel graag zsm aanmelden bij de bar!!
Lees meer...

Baan Qualifying en einde winterregels miv zondag 27 maart

25-03-2016
Vanaf zondag 27 maart a.s. worden de winterregels afgeschaft en zal de baan weer qualifying zijn. Baan en horeca zijn vanaf die dag ook weer open vanaf 9.00 tot 20 uur. De 6-Gehuchten zal nog niet qualifying zijn voor o.a. het lopen van een eerste Q-kaart voor het verkrijgen van handicap 54. De NGF is nog bezig met de regelgeving rondom het lopen van Q-kaarten op dit soort kleine banen. Hopelijk krijgen we hier snel meer duidelijkheid over. We wachten nog even met het in gebruik nemen van de twee nieuwe holes op de 6-Gehuchten. Hiervoor moeten we nog wat (kleine) aanpassingen verrichten. Wij wensen u Fijne Paasdagen en veel golfplezier in het komende seizoen. Bestuur Golfclub Riel
Lees meer...

Ophalen nieuwe NGF en Clubpassen

25-02-2016
De nieuwe NGF en Clubpassen zijn binnen ! U kunt deze ophalen in het clubhuis gedurende de openingstijden van de horeca. Vergeet niet te testen of je met de pas kunt inloggen in de E-Golf4u zuil. Als dit niet gaat kun je voor 01-april kosteloos een nieuwe pas aanvragen. Vul hiertoe het formulier in welke te vinden is op de website onder het menu "LEDEN". ngf-registratie-2016
Lees meer...

De Golfvriendenpas - “ALS VRIEND GOLFEN OP 6 VERSCHILLENDE BANEN”

08-02-2016
 Spelen met de VRIENDENPAS Als lid van Golfclub Riel heeft u de mogelijkheid om u aan te melden voor de VRIENDENPAS. Als deelnemer kunt u op vaste dagen zonder betaling 9 of 18 holes spelen op zes ander 9-holesbanen die zich ook hebben aangesloten bij de "Vriendenpas". Spelregels van de VRIENDENPAS U kunt op vrijwillige basis gebruik maken van de VRIENDENPAS. De volgende regels zijn belangrijk.
 • U mag enkel deelnemen aan de VRIENDENPAS  indien u in bezit bent van een geldig golfvaardigheidsbewijs met minimaal Hc54 en een geldig lidmaatschap voor de 9h-baan van Golfclub Riel.
 • U betaalt € 120 per jaar voor de VRIENDENPAS; ook tussentijds inschrijven kost € 120.
 • U kunt spelen van 1 maart – 1 november op de hieronder gemelde vastgestelde Vriendendagen.
 • U kunt op de vastgestelde Vriendendagen pas spelen nadat u zich vóóraf telefonisch heeft aangemeld; de ontvangende golfclub heeft in uitzonderlijke gevallen het recht om op een bepaalde dag een maximum te hanteren. Vermeld bij het reserveren de namen en NGF-nummers van u en uw flightgenoten.
 • U bezoekt vooraf natuurlijk altijd even de website van de gastvereniging om op de hoogte te zijn van lokale regels en activiteiten.
 • U bent als vriend te gast en respecteert de regels van de ontvangende golfclub.
Op de volgende banen kun u spelen: Wilt u deelnemen aan de VRIENDENPAS?
 1. Maak  het bedrag van € 120,- over op bankrekeningnummer NL75RABO0117872717 van Stichting Golf Riel Estate onder vermelding van VRIENDENPAS en uw naam en uw NGF-nummer
 2. Stuur een mail naar secretaris@gcriel.nl met de vermelding dat u geregistreerd wilt worden op de vriendenlijst.
Lees meer...

UPDATE - Wintercompetitie

17-01-2016
Zo langzamerhand naderen we het einde van de eerste ronde van de wintercompetitie 2015-2016. De uitslagen t/m zaterdag 16 januari zijn verwerkt en staan inmiddels op de website. Via deze link komt u rechtstreeks op de juiste pagina:  http://gcriel.nl/leden/wintercompetitie-20152016/ Graag willen wij u nog attenderen op de volgende punten: 1: Zorg ervoor om in samenspraak met je medespelers en tegenstanders te regelen dat wedstrijden die niet doorgegaan zijn alsnog voor 6 februari ingehaald worden. 2: Op dit moment zoeken we een vervanger voor Wouter van Leersum, ivm een gebroken schouder kan Wouter helaas de deelname aan de competitie niet voortzetten. 3: Op 20 februari starten de finale ronde’s met een spectaculaire opening en uitgifte van de nieuwe NGF en Clubpassen !!!!! Komt Allen!!!
Lees meer...

INLOOPLESSEN VOOR LEDEN VAN GOLFCLUB RIEL

14-12-2015
Alle kaarten voor de inlooplessen zijn al verkocht!! Vanaf 12 januari 2016 kunnen leden van Golfclub Riel van een uniek aanbod gebruik maken. Voor de aantrekkelijke prijs van € 50,- kunnen alle leden een kaart kopen voor een pakket bestaande uit 10 inlooplessen van één uur per les op een vaste dag en tijdstip. De volgende condities en voorwaarden zijn van toepassing op deze inlooplessen:
 • Deelnemer moet club- of bedrijfslid zijn van Golfclub Riel
 • De “inloopkaarten" kun je kopen in het clubhuis (aan de bar)
 • Verkoop van de kaarten start op zaterdag 19 december 2015 en sluit op zaterdag 9 januari 2016
 • Deelnemer koopt een 10-lessen kaart die geldig is voor een vaste dag en tijdstip
 • De lessen worden gegeven in de periode van 12 januari t/m 11 juni 2016
 • Lesgroepen zullen uit maximaal 8 personen bestaan
 • Per inlooples zijn maar 8 kaarten beschikbaar. Op=op
 • Een gemiste les kan niet op een ander tijdstip worden ingehaald
 • De 10-lessen kaart is overdraagbaar, persoon moet wel lid zijn van GC Riel
 • Data waarop de lessen worden gegeven staan hieronder vermeld
 • Gratis ballen voor de deelnemers gedurende de inlooplessen
Maandag 19.00 -20.00 Dinsdag 19.00 -20.00 Woensdag 09.00 -10.00 Donderdag 19.00 – 20.00 Zaterdag 16.00 – 17.00
1e les 18 jan 12 jan 13 jan 14 jan 16 jan
2e les 25 jan 26 jan 27 jan 28 jan 30 jan
3e les 8 feb 23 feb 24 feb 18 feb 20 feb
4e les 22 feb 8 mrt 2 mrt 10 mrt 5 mrt
5e les 7 mrt 29 mrt 30 mrt 24 mrt 26 mrt
6e les 21 mrt 5 apr 13 apr 7 apr 9 apr
7e les 4 apr 19 apr 20 apr 21 apr 23 apr
8e les 18 apr 10 mei 11 mei 12 mei 14 mei
9e les 9 mei 24 mei 25 mei 26 mei 28 mei
10e les 23 mei 7 jun 8 jun 9 jun 11 jun
Dit pakket wordt u aangeboden door Golfclub Riel in samenwerking met Golfschool Geldrop met als doel het plezier in de Golfsport te verhogen, de onderlinge contacten én het clubgevoel te stimuleren.
Lees meer...

Succesvolle start Wintercompetitie 2015-2016

21-11-2015
Op zaterdag 14 november zijn de eerste wedstrijden gespeeld door de deelnemers aan de wintercompetitie 2015-2016 uit de poules A, B en C. Vervolgens hebben de deelnemers uit Poule D, E en F op zaterdag 21-november hun eerste wedstrijd gespeeld. Door het grote aantal deelnemers zijn er maar liefst 6 poules gemaakt waarin de deelnemers om de zaterdag in een combinatie van team- en single-wedstrijden aan de slag gaan. Op de website onder [leden > wintercompetitie] kunt de poule-indelingen, informatie en tussenstanden vinden. Tijdens de eerste speldag hebben de jeugd-deelnemers de volwassen het nakijken gegeven door als enige team de volledige 6 wedstrijdpunten bij elkaar te spelen. Proficiat Anouk en Lex ! Aanstaande zaterdag spelen de deelnemers uit de poules D, E en F hun eerste wedstrijden. Wij wensen iedereen veel spelplezier en succes bij het verzamelen van de wedstrijdpunten!    
Lees meer...

Facebook Golfclub Riel

28-10-2015
Wij hebben al bijna een jaar een Facebookpagina. Maar weinigen van u weten daarvan. U vindt de link naar onze Facebookpagina helemaal onderaan onze website op de voorpagina. Dus nog onder de sponsors. Als u helemaal naar beneden scrollt komt u het Facebookicoontje tegen. Als u daarop klikt kunt u al onze Facebookactiviteiten bekijken, ook als u zelf geen Facebook gebruiker bent. Als u zelf wel Facebookgebruiker bent zouden we het fijn vinden als u onze pagina een vind-ik-leuk wilt geven. Daarmee helpt u ons om onze berichten een veel breder bereik te geven.
Lees meer...

MOOIE NIEUWE ARRANGEMENTEN VAN HORECA DE MONA

25-10-2015
Horeca De Mona heeft een drietal nieuwe groepsarrangementen voor u samengesteld. GROEPSARRANGEMENT “DE GOLFER” Samenkomst op Golfclub Riel waar u ontvangen wordt met koffie/thee & gesorteerd gebak. Kennismaking met Golfpro (van Golfschool Geldrop) Golfclinic van 2 uur waarin u kennismaakt met de beginselen van de golftechnieken: afslaan op de driving range, putten en chippen en natuurlijk een afsluitend wedstrijdje met prijsuitreiking. Terugkomst bij Clubhuis voor uitgebreid koud/warm buffet of BBQ (incl. begeleiding) Kosten p.p. € 55,- (incl. 2 consumpties, vanaf 15 pers.) Bent u met een kleiner gezelschap dan maken wij graag voor u een “prijs op maat” Naast dit leuke golfarrangement biedt Horeca De Mona de groepsarrangementen DE TANDEM en DE SOLEX. Kijk voor meer informatie op www.demona.nl, onder Golfclub Riel.
Lees meer...

NIEUWE WINTERCOMPETITIE 2015-2016

18-10-2015
Er is een nieuwe opzet uitgewerkt voor de wintercompetitie 2015-2015. Voor informatie en details kijkt u op de website van Golfclub Riel onder het menu Leden en vervolgens Wintercompetitie. Directe link: www.gcriel.nl/wintercompetitie-20152016/
Lees meer...

Tip - De winter is in aantocht, controleer de Baanstatus eenvoudig op je Smartphone of tablet !

14-10-2015
Tip Controleer voordat u erop uit trekt naar Golfbaan Riel eerst de Actuele Baanstatus en de kalender op de website van Golfclub Riel. Dit voorkomt teleurstellingen ! Indien u op een eenvoudige wijze de actuele baanstatus wilt opvragen met uw Smartphone of Tablet dan kunt u een snelkoppeling of zogenaamde favoriet aanmaken naar het het volgende webadres:     http://gcriel.nl/baanstatus Op deze manier komt u zonder omwegen direct bij de baanstatus terecht op een pagina die geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik.    
Lees meer...

EEN BERICHTJE VAN DE 2 * 9 HOLES ZOMERCOMPETITIE

15-09-2015
Wij zijn dit jaar gestart met de deelname aan een vriendschappelijke competitie. Deze competitie wordt gespeeld op zes 9-holes banen nl. GC Overloon, GC Eijckenduijn uit Helden, GC Grashoek , GC de Berckt uit Baarlo en GC de Golfhorst en natuurlijk GC Riel. In het voorjaar heeft hiervoor een oproep voor deelname op de site gestaan. 15 personen hebben daarop gereageerd en in wisselende samenstelling werden de wedstrijden gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld op basis van Stableford en het teamresultaat wordt bepaald door het resultaat van de 6 teamspelers bij elkaar op te tellen. De eerste wedstrijd was op 9 mei in Geldrop. Het weer was mooi, de baan lag er goed bij, de lunch door de Mona was goed verzorgd en we kregen veel complimenten over de baan. Deelnemen is belangrijker dan winnen! Dat is een goed gedachtegoed! Bovendien is het natuurlijk even wennen, zo deelnemen aan een competitie! Met een behoorlijk andere samenstelling gingen we vol goede moed naar de tweede wedstrijd in Overloon. Het slechte resultaat bij de eerste wedstrijd (laatste met slechts 134 punten) werd vooral geweten aan de zenuwen. De goede moed heeft echter niet geleid tot een beter resultaat en met 133 punten werden we ook daar laatste. Bij de de Berckt in Baarlo ging het niet veel beter (129 punten). Toch was er een lichtpuntje in de 3e wedstrijd. Deze werd gespeeld op de zeer mooie baan van GC Eijckenduijn te Helden. Daar zijn we als team met 187 derde geworden. Ans van der Putten sleepte er twee prijzen weg (1e dames 37 stbf. en de neary) en Wout van Leersum eindigde als eerste heer 41 stbf). De verdere wedstrijden in Grashoek (GC Kapelkeshof) en in Horst America (de Golfhorst) waren qua resultaat niet veel beter. Op de laatste dag was er echter toch een hoogtepunt. Daar kaapten Ans van der Putten en Rinie Roest de prijzen weg. Zij werden 1e bij de netto resp. bruto verrekening. Dit heeft echter niet kunnen verhinderen dat wij als GC Riel op de laatste plaats zijn beland! Verder kunnen we concluderen dat de meesten zeer veel plezier aan deze wedstrijden beleefd hebben. Het is toch even net iets anders golfen als je competitie speelt. In de loop van september/oktober zullen we zeker nog een afsluitende dag organiseren. Tevens zullen we dan de interesse en mogelijkheden voor een eventueel vervolg volgend jaar bespreken! Berry Peters
Lees meer...

HORECA DE MONA SLUIT DE VAKANTIE AF op GOLFCLUB RIEL

08-08-2015
logo mona HORECA DE MONA SLUIT DE VAKANTIE AF op GOLFCLUB RIEL Voor velen onder ons eindigt binnenkort de vakantieperiode. Vrijdag 28 augustus gaat Horeca De Mona samen met u deze vakantie afsluiten met een gezellige en heerlijke barbecue op Golfclub Riel in Geldrop. Op deze avond vindt tevens het “De Mona matchplay putkampioenschap”plaats op de puttinggreen van onze golfclub waarvoor reeds vele leden zich hebben ingeschreven. Een leuke gelegenheid, ook voor alle niet-golfers, om eens van dichtbij te zien hoe zo’n wedstrijd eraan toe gaat. Vanaf ons zonovergoten terras heeft u een prachtig uitzicht op de verrichtingen van de wedstrijddeelnemers. En onder het genot van de heerlijke hapjes en drankjes kunt u de deelnemers vanaf veilige afstand aanmoedigen. AANVANG: 17.30 uur KOSTEN: € 14,50 p/p incl. 1 consumptie INSCHRIJVEN/BETALEN: Bij een van onze medewerkers in het clubhuis. Of via info@demona.nl. Aanmelden kan tot woensdag 26 augustus. Let op ! Uiteraard kunnen deelnemers aan het “De Mona Putkampioenschap” zich nog steeds inschrijven voor deze barbecue. Tevens kunt u via E-Golf4u nog inschrijven voor deze wedstrijd. Het team van Horeca De Mona wenst u allen een hele fijne zomervakantie. Wij hopen u vrijdag 28 augustus in groten getale te mogen begroeten !
Lees meer...

Ook Riel 1 kampioen jeugdcompetitie

29-06-2015
Gisteren 28 juni '15 is ook ons andere jeugdcompetitieteam, Riel 1, met overtuigende cijfers kampioen geworden in de hoofdklasse C-clubs jeugd par-3 18 holes, Poule J 501. Ze wonnen de laatste (kampioens-) wedstrijd tegen Maastricht 1 gisteren op onze homecourse met 25-3. Daarmee komt hun totaalscore op 70 punten. Bleijenbeek 1 eindigde als tweede in de poule na een overwinning van 27-1 op Golfhorst 3 met een totaal van 51 punten. Maastricht 1 en Golfhorst 3 eindigden als derde en vierde met respectievelijk 43 en 4 punten.
Lees meer...

TWEEDE JEUGDTEAM GOLFCLUB RIEL KAMPIOEN HOOFDKLASSE COMPETITIE (Poule J505)

23-06-2015
Met veel trots feliciteren wij ons tweede jeugdteam dat afgelopen zondag glorieus kampioen is geworden in de hoofdklasse competitie (Poule J505) met bijna het dubbele aantal punten op de nummer 2! Het team, bestaande uit Sophie Vos, Daan Capel, Lucas Vereggen, Jurre Weijer en Sebastiaan & Olivier Elst (Team Captain) was in deze competitie heer en meester op de courses van De Golfhorst (America), Bois-le-Duc (Den Bosch) en De Haverleij (Den Bosch) en liet met gedegen spel geen spaan heel van de nogal jeugdige tegenstand. Desalniettemin, is er prima gegolfd en zijn alle spelers er in geslaagd om hun handicap naar beneden te brengen. Naast de euforie van afgelopen zondag vanwege het kampioenschap was er ook de teleurstelling dat de competitie alweer ten einde was. Op alle speeldagen, waarin ze zeer professioneel voor de dag kwamen met mooie team polo’s en fleece truien van de club, heeft het team ook erg veel lol gehad Ze kijken allemaal alweer uit naar volgende jaar, hopelijk dan tegen teams van ongeveer dezelfde leeftijd.DSCN8267 - kopie DSCN8274 DSCN8299 IMG_0702
Lees meer...

Rose-On-Tour-2015

01-06-2015
Op zaterdag 30 mei heeft het jaarlijkse Rose-Toernooi plaatsgevonden op Golfclub Riel. Kijk voor foto's op Fotoboek Rose 2015, ook te vinden onder menu "leden".
Lees meer...

Riel 2 Landskampioen NGF competitie voor compacte banen

30-05-2015
Op 22 mei is Riel team-2 Landskampioen geworden in de NGF competitie voor korte banen. Zie http://www.golf.nl/nieuws/2015/mei/5-24-gc-riel-landskampioen-cclubs  
Lees meer...

Nieuwe Handicap-Conversietabellen 2015

22-05-2015
Onlangs heeft de NGF een bezoek aan onze baan gebracht en een aantal metingen verricht. Ook de aanpassing van Hole 6 is hierin meegenomen. De uitwerking van de gegevens heeft geresulteerd in een nieuwe Course- en Slope-rating. We hebben dan ook nieuwe handicap-conversietabellen ontvangen. Ook zijn de gegevens in E-golf4u aangepast dus de berekening op de zuil gaat vanzelf goed conform de nieuwe tabellen. De nieuwe tabellen hangen op het prikbord en bij de ingang van de 9h-baan.  Zie ook Pagina Conversietabellen
Lees meer...

UITBREIDING BESTUUR GOLFCLUB RIEL

15-05-2015
Tijdens de algemene ledenvergadering van 11 mei jongstleden is Mark van Nunen met algemene stemmen gekozen als nieuw bestuurslid voor onze golfclub. Het bestuur bestaat nu uit Tom Faasen (voorzitter), Bart Coppens (secretaris), Edwin Dirne (penningmeester) en Mark van Nunen (bestuurslid).
Lees meer...

Algemene Ledenvergadering 2015

05-05-2015
Op 11 mei aanstaande zijn al onze leden van harte welkom voor de Algemene Ledenvergadering welke dit jaar gehouden zal worden in het clubhuis van Golfclub Riel. Aanvang 20.00 uur. Ontvangst met koffie of fris vanaf 19.30 uur. De verwachte eindtijd van onze ledenvergadering is rond 22.00 uur. Het programma van de avond vindt u in de mail die u op 25 april jongstleden is toegestuurd door onze secretaris.      
Lees meer...

Overwinning voor RIEL-2

01-05-2015
Op vrijdag 1 mei is het competitieteam RIEL-2 als winnaar uit de strijd gekomen op de laatste en beslissende wedstrijddag binnen de NGF-C competitie. Op de baan van MOP Vught is gestreden om de winst binnen de poule. Allen van harte gefeliciteerd met deze overwinning en natuurlijk veel succes op de landelijke finaledag !
Lees meer...

Bestrating en diverse aanpassingen

29-04-2015
Na enige tijd van overlast zijn afgelopen week de werkzaamheden aan de bestrating rond het clubhuis en de entree afgerond. Het terras is met de nodige vierkante meters uitgebreid en ook het schelpenpad is vervangen door straatwerk. Tevens is de beplanting aangepast en het informatiebord bij de ingang vernieuwd. Op de Zesgehughtenbaan zijn de afslagmatten en de hole-bordjes vervangen. Uit de reacties van bezoekers en leden kunnen we opmaken dat alle wijzigingen een positieve bijdrage leveren aan de uitstraling van onze baan en faciliteiten.
Lees meer...

De Vriendenpas - “ALS VRIEND GOLFEN OP 5 VERSCHILLENDE BANEN”

23-02-2015
Met enige trots introduceren wij een aantrekkelijk nieuw concept. Als lid van Golfclub Riel krijgt u de mogelijkheid om u aan te melden voor een VRIENDENPAS waardoor u gratis 9 of 18 holes mag spelen op vier ander 9-holesbanen die zich ook hebben aangesloten.....   Zie ook http://www.gcriel.nl/vriendenpas/  
Lees meer...

Clubhuis Golfclub Riel - Nieuwe menukaart

10-02-2015
Met ingang van 11 februari introduceert de beheerder van ons clubhuis "De Mona Horeca" een nieuwe menukaart.
Lees meer...

Golfregels in de Praktijk - Samenvatting

09-02-2015
Op 24 januari jongstleden hebben we een uitgebreide uitleg gekregen van onze regel- en handicapcommissie over de golfregels in de praktijk. 95 Deelnemers hebben deze dag kennis kunnen nemen van de golfregels in diverse praktijksituaties. De meeste algemeen, maar sommige toegespitst op bepaalde uitzonderlijke situaties op onze baan. Vandaag heeft onze regel- en handicapcommissie de samenvatting van deze dag toegestuurd aan alle deelnemers. Deze samenvatting is voor iedereen toegankelijk en is te vinden onder het menu "Leden/downloads", of direct via DEZE link.
Lees meer...

Ophalen NGF- en Clubpassen seizoen 2015

05-02-2015
De NGF- en Clubpassen voor seizoen 2015 zijn vanaf zaterdagmiddag 7 februari af te halen.
Lees meer...

Mooi stukje geschiedenis van onze golflcub

21-01-2015
Dit mooie filmpje over de geschiedenis van onze golfclub ontvingen we van onze golfschool. U ziet hoe de verschillende holes op de grote baan er steeds mooier uit zijn gaan zien. U ziet ook de bouw van ons clubhuis en de aanleg van onze Zes Gehuchten baan. Een aanrader voor alle leden, en vooral voor de mensen van het eerste uur. Klik op deze link om het filmpje te bekijken: http://youtu.be/ZbJYs1nSvyg
Lees meer...

Golfregels in de Praktijk, zaterdag 24 januari '15

14-01-2015
Op 24 januari aanstaande organiseert onze Regel- en Handicapcommissie een praktische bijeenkomst over de regels van het golfspel, waarbij we daadwerkelijk (in kleine groepen) de baan op gaan om daar naar diverse situaties te kijken.
Lees meer...