Aanpassing systematiek ‘Starttijden’ per 22 Maart a.s.

Aanpassing boeken starttijden: Zoals we in onze motivatie voor de keuze voor de starttijden hadden vermeld, zouden we de ontwikkelingen en gang van zaken blijven volgen en indien wenselijk het systeem van starttijden aanpassen.

Wat is ons opgevallen na invoering volledig te werken met starttijden:

  • Vooral in de middag (vanaf circa 14 uur) blijken er veel “no shows” te zijn. Helaas zijn wij (nog) niet in staat om dit op structurele basis te controleren en hierop te handhaven.
  • Er wordt (vooral in de middag) voor 18 holes geboekt en uiteindelijk worden vaak maar 9 holes gespeeld.
  • Voor leden die na hun werk nog een rondje willen golfen, wordt het moeilijk om op de dag zelf nog een starttijd te boeken.

We hebben gekeken hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden welke toch recht doet aan de uitslag van de gehouden enquête. Uit die enquête bleek dat de meerderheid een keuze had ingevuld voor volledig starttijden of een combinatie van starttijden en vrije inloop. Daarom zijn we gaan kijken naar een aanpassing waarbij een gedeelte van de dag starttijden verplicht zijn en er een gedeelte vrije inloop is. Er is nu besloten om (bij wijze van proef) elke dag tot 14:00 uur te werken met verplichte starttijden en na 14:00 uur met vrije inloop met gebruik van de ballenspiraal bij de tee van hole 1. Dit gaat 22 maart in. Uiteraard zullen we deze aanpassing binnen het boekingssysteem van e-golf4u ook doorvoeren. Dit betekent dus dat je vanaf 22 maart na 14 uur geen starttijd meer hoeft te boeken. De starttijden die toch geboekt zijn na 22 maart na 14 uur, worden op die dag automatisch verwijderd.

Deze wijzigingen in het reserveren van de starttijden gaan we weer goed volgen en na verloop van tijd evalueren en indien nodig aanpassen.

Etiquette voor het boeken van starttijden:

  • Alleen 18h boeken als je daadwerkelijk 18h gaat lopen.
  • Niet uit voorzorg zoveel starttijden als mogelijk boeken om deze vervolgens op het laatste moment weer te wissen of zelfs niet op komen dagen zonder deze starttijd vrij te geven voor anderen.
  • Niet denken dat starttijden voor iedereen gelden behalve voor jezelf en zonder te boeken zomaar ergens tussenvoegen.
  • Ook bij het gebruik van starttijden gelden de regels mbt het doorlaten van snellere achterop komende flights.
  • Respecteer de geboekte starttijden en blijf correct met elkaar omgaan, we komen allemaal voor ons plezier!