Tussenstand Wintercompetitie

Op de website onder het menu leden>wintercompetitie staat inmiddels de tussenstand welke is bijgewerkt t/m 26 november.

Met nog 1 wedstrijddag te gaan , as zaterdag 3 december, is in sommige poules de winnaar al bekend. In sommige poules is alles nog open.

Tot nu toe is het weer ons gunstig gestemd geweest en zijn er weer veel leuke wedstrijden gespeeld.

Wat mij vooral opvalt is dat het toch allemaal dicht bij elkaar ligt en dat je echt hoog moet scoren in de dubbel. Soms ben je zelfs met 25 punten nog niet zeker van de winst. Ook de wedstrijden op de kleine baan zijn soms ongemeen spannend. Uitslagen met maar 1 puntje verschil zijn meer regelmaat dan uitzondering. Zo heeft Evert zojuist een wedstrijd gespeeld met 4 parren en twee birdies! Dus op het scherpst van de snee! Een of twee parretjes is dus zeker niet voldoende om te winnen.

Na de kerst kunnen we de nieuwe poule-indeling voor de tweede ronde bekend maken. Daarom is het belangrijk dat alle wedstrijden nog gespeeld worden met een goed resultaat. Elk puntje is belangrijk. De eersten van elke poule vormen poule 1 voor de volgende ronde, de nr 2 van elke poule komen in poule 2 enzovoorts. Voor een hoop plekken zijn de laatste wedstrijden beslissend. Ook voor de mensen die niet meer hoeven te spelen. Kom dus as zaterdag, ook al hoef je niet te spelen eens poolshoogte nemen. Een goede reden om toch een balletje op de driving range te komen slaan en even bij te praten.

Zo krijgen we weer 5 poules van 5 teams. Helaas zijn er wat blessures waardoor er mogelijk wat wijzigingen gaan optreden. Aangezien we echter pas begin februari weer starten met de tweede ronde hebben we de tijd om blessures goed te behandelen.

Uiteraard blijven we tot het eind de winterregels hanteren en sluiten we in april weer af met een gezellige BBQ (of buffet afh weersverwachting).

We hopen dat iedereen met veel enthousiasme de wintercompetitie vervolgt, veel plezier zal hebben en zaterdags gezellig mee borrelt in het clubhuis.

Sportieve groet,

Berry