NGF Competitie

Ook dit jaar was er weer een team van Riel dat deelnam in de hoofdklasse van de kortebanen-competitie. Het team bestond uit Joram Donkers, Frietjhof Croon, Han de Laat, Rien Bibbe, Martijn van Beek, Liesbeth Hoogers, Elle in ’t Anker en  Sander Leeman. De tegenstanders kwamen uit Noordeloos, Uden, Tilburg en Gilze. Dus de reisafstanden waren beperkt en de bespeelde banen goed, daar waar in het verleden nog wel eens het halve land moest worden doorkruist om diagonaal over een voetbalveld te spelen.

In de competitie wordt matchplay gespeeld zonder handicapverrekening, er wordt dus serieus gespeeld, sportief maar als het moet met het mes op tafel. Toen de rook na vier zeer prettige wedstrijden was opgetrokken, bleek dat Riel de tweede plaats had opgeëist. Winnaar werd Uden (de Bonte Bij) die daarmee werd afgevaardigd naar de Play-offs. Daar heeft Uden ook weer gewonnen, dus Riel kan zeggen dat er alleen is verloren van de Nederlands kampioen.

Er is zeker plaats voor een tweede team en wie geïnteresseerd is om een team op te richten, kan contact opnemen met Sander Leeman voor verdere informatie. Een tweede team zal dan uitkomen in de eerste klasse en daarin is een gemiddelde handicap van 30 ruim voldoende voor het spelen van vier spannende wedstrijden.