Jeugd

informatie voor de jeugd op Golfclub Riel

Jeugd en Golfclub Riel

Alle kinderen die willen komen golfen zijn van harte welkom op Golfclub Riel. Onze prachtige 9-holes baan is uitermate geschikt voor jeugdige spelers gezien de afstanden welke ook door de jongere jeugd goed speelbaar zijn. Daarnaast beschikken we over een compacte 6-holes pitch en puttbaan om het korte spel te oefenen.

Onze Jeugdcommissie bestaat uit Peter Klarenbeek (voorzitter), Martijn van Beek en Cindy de Pee. Elk jaar stelt de Jeugdcommissie een speciaal Jeugdprogramma samen. De jongste jeugdspelers proberen we op een speelse en sportieve manier kennis te laten maken met de golfsport door middel van jeugdcoaching. Onder begeleiding van een jeugdcoach wordt de Zesgehuchten-baan gelopen. Hierbij is er onder andere aandacht voor de basisregels. Daarnaast zijn er verschillende wedstrijden waaronder het Riels Jugo Jeugd open, de crosscountry en het nachttoernooi waaraan onze jeugdige spelers kunnen deelnemen. Bij deze wedstrijden staat natuurlijk de gezelligheid voorop. Voor de oudere en/of meer gevorderde jeugd worden er naast bovengenoemde wedstrijden ook clubwedstrijden door de Wedstrijdcommissie georganiseerd. Vaak mogen jeugdspelers met een hcp van 36 of lager namelijk ook deelnemen aan de reguliere wedstrijden.

Noteer vast de volgende wedstrijddata in je agenda:
Za 28 maart 2020 – Riels JUGO Jeugd open  (zie speciale pagina over het jeugd open)

Kijk op de wedstrijdkalender op de site van GC Riel voor de actuele wedstrijdinformatie. Inschrijven voor een wedstrijd doe je zelf op de site via e-golf4u of met je pasje bij de zuil in het clubhuis. Lukt dit niet, dan kun je een mail sturen naar: Jeugdcommissie@gcriel.nl. Bij de Jeugdcommissie kun je altijd terecht met je vragen. Kijk ook regelmatig op de informatieschermen in het clubhuis.

In 2018/19 hebben 2 jeugdteams deelgenomen aan de par-3 competitie met een geweldig resultaat! Dit jaar nemen we ook weer deel aan de par-3 competitie. We wensen de deelnemers veel succes met de voorbereidingen.

Het is tegen betaling mogelijk jeugdlessen te volgen onder begeleiding van een golfprofessional van Golfschool Geldrop. Neem eens een kijkje op hun site. Informeer bij onze golfpro’s Mike van Wieringen of Robert van de Broek naar de mogelijkheden: www.golfschoolgeldrop.nl

Ben jij door het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk te golfen op Golfclub Riel? De kosten van een jeugdlidmaatschap op GC Riel kun je HIER vinden. Je mag dan gebruik maken van de Zesgehuchten baan en de oefenfaciliteiten. Heb je van de Golfschool je baanpermissie gekregen dan kun je samen met een andere speler die hcp 36 op lager heeft, spelen op de 9-holes baan.

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie Golfclub Riel

Peter Klarenbeek, Martijn van Beek en Cindy de Pee

Golfie