Familietoernooi – 15 September 2019

REGLEMENT FAMILIETOERNOOI 2019

Op 15 September 2019 spelen we op Golfclub Riel het Familietoernooi 2019. Vanaf nu kunt u zich inschrijven via E-Golf4u of via een mail naar jeugdcommissie@gcriel.nl

 

SPELVORM
De spelvorm voor de voorronden op de golfclubs is Greensome Stableford. Beide spelers slaan op elke hole af en bepalen vervolgens met welke bal zij de hole uitspelen. De speler wiens bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten.
DEELNAME-EISEN
Inschrijving is mogelijk voor koppels. Bij ieder koppel dient een familierelatie te bestaan. Indien over de relatie twijfel mocht bestaan, zal men deze, in voorkomende gevallen, dienen aan te tonen.
Ten aanzien van de handicapeisen zijn alle deelnemende golfclubs in beginsel vrij om te bepalen wie zij laten meespelen in hun clubwedstrijden. Wij moedigen golfclubs aan om koppels te laten inschrijven waarin zich een niet-lid van de desbetreffende vereniging bevindt.
ORGANISATIE
Deelnemers schrijven zich in bij de golfclub. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per koppel. Het door de spelers betaalde inschrijfgeld wordt door de golfclub overgemaakt op een door de NGF hiervoor speciaal geopende rekening en komt grotendeels ten goede aan het goede doel.
HANDICAPVERREKENING
Het aantal Handicap Slagen voor een paar is gelijk aan 60% van de lagere EGA Playing Handicap + 40% van de hogere EGA Playing Handicap. De beide getallen worden vóór het afronden bij elkaar opgeteld. Daarna wordt de som afgerond (0.5 wordt naar boven afgerond). Indien spelers van verschillende tees spelen met een verschillende Par, wordt het verschil in Par niet extra gecompenseerd. Voor een gedetailleerde beschrijving verwijzen wij u naar het EGA Handicapsysteem uitgegeven door de Nederlandse Golf Federatie.
PRIJSWINNAARS VOORRONDEN
Er zijn prijzen voor de eerste twee koppels met de beste bruto Stablefordscore en voor de eerste twee koppels met de beste netto Stablefordscore. Ook zijn er prijzen voor de ‘Neary’ en de ‘Longest drive’.
NB Op de Par-3 locaties vervalt de prijs voor de longest drive.
FINALE
Voor de finale, die wordt gehouden op zondag 13 oktober 2019 op de Nunspeetse, plaatsen zich de beste 44 koppels bruto en de beste 24 koppels netto die winnaar zijn geworden van de landelijke voorronden op de golfverenigingen.
Om een evenredige verdeling tussen de finalisten van golfclubs te bewerkstellingen, kunnen maximaal drie koppels (bruto en netto) afkomstig zijn van banen korter dan 2.750 meter.
Alle wedstrijden moeten voor 7 oktober 2019 worden gespeeld. Direct daarna wordt bekendgemaakt welke koppels uitgenodigd worden.
Na de clubwedstrijd worden de winnaars door de NGF geïnformeerd over de verdere gang van zaken.