EEN BERICHTJE VAN DE 2 * 9 HOLES ZOMERCOMPETITIE

Wij zijn dit jaar gestart met de deelname aan een vriendschappelijke competitie. Deze competitie wordt gespeeld op zes 9-holes banen nl. GC Overloon, GC Eijckenduijn uit Helden, GC Grashoek , GC de Berckt uit Baarlo en GC de Golfhorst en natuurlijk GC Riel.
In het voorjaar heeft hiervoor een oproep voor deelname op de site gestaan. 15 personen hebben daarop gereageerd en in wisselende samenstelling werden de wedstrijden gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld op basis van Stableford en het teamresultaat wordt bepaald door het resultaat van de 6 teamspelers bij elkaar op te tellen.
De eerste wedstrijd was op 9 mei in Geldrop. Het weer was mooi, de baan lag er goed bij, de lunch door de Mona was goed verzorgd en we kregen veel complimenten over de baan. Deelnemen is belangrijker dan winnen! Dat is een goed gedachtegoed! Bovendien is het natuurlijk even wennen, zo deelnemen aan een competitie!
Met een behoorlijk andere samenstelling gingen we vol goede moed naar de tweede wedstrijd in Overloon. Het slechte resultaat bij de eerste wedstrijd (laatste met slechts 134 punten) werd vooral geweten aan de zenuwen. De goede moed heeft echter niet geleid tot een beter resultaat en met 133 punten werden we ook daar laatste. Bij de de Berckt in Baarlo ging het niet veel beter (129 punten).
Toch was er een lichtpuntje in de 3e wedstrijd. Deze werd gespeeld op de zeer mooie baan van GC Eijckenduijn te Helden. Daar zijn we als team met 187 derde geworden. Ans van der Putten sleepte er twee prijzen weg (1e dames 37 stbf. en de neary) en Wout van Leersum eindigde als eerste heer 41 stbf).
De verdere wedstrijden in Grashoek (GC Kapelkeshof) en in Horst America (de Golfhorst) waren qua resultaat niet veel beter. Op de laatste dag was er echter toch een hoogtepunt. Daar kaapten Ans van der Putten en Rinie Roest de prijzen weg. Zij werden 1e bij de netto resp. bruto verrekening. Dit heeft echter niet kunnen verhinderen dat wij als GC Riel op de laatste plaats zijn beland!
Verder kunnen we concluderen dat de meesten zeer veel plezier aan deze wedstrijden beleefd hebben. Het is toch even net iets anders golfen als je competitie speelt.
In de loop van september/oktober zullen we zeker nog een afsluitende dag organiseren. Tevens zullen we dan de interesse en mogelijkheden voor een eventueel vervolg volgend jaar bespreken!
Berry Peters