Seniorengroep

De seniorengroep is opgericht in mei 2007.

Seniorencommissie
De seniorencommissie bestaat uit de volgende personen:
Anneke van Wagenberg, Flip ter Burg en Heddy Snuverink

Aan alle seniorenleden
Wij hebben van het bestuur toestemming om de 9-holes baan en de “Zes Gehuchten” baan elke dondermiddag vanaf 13.00 uur te reserveren voor de seniorengroep. Momenteel zijn er circa 75 senioren lid van deze middaggroep. Het succes is groot, gemiddeld spelen we met 36 personen per week. Als het weer het toelaat en de baan is open, spelen we het hele jaar door.

Doelstelling
Met een grote groep senioren (dames en heren vanaf 50 jaar) samen een fijne golfmiddag beleven, met daarna een gezellig samenzijn.

Afspraken
Om de seniorenwedstrijden goed te kunnen blijven organiseren zijn er in de loop der jaren enkele afspraken gemaakt. We hebben ze eens op een rijtje gezet. Vooral nieuwe seniorenleden krijgen dan inzicht in wat de afspraken zijn. 

Geschillen
Zijn er meningsverschillen over bepaalde afspraken dan is de commissie bevoegd hierover een beslissing te nemen.

Golfvaardigheidsbewijs (GVB)
Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een GVB.
De senioren spelen vanaf handicap 54.

Contributie
 Clubleden van de 9-holes baan: € 25,00 per jaar of incidenteel € 3,00 per keer.
 Clubleden van de “Zes Gehuchten” baan: € 25,00 per jaar én per keer de greenfee voor de 9-holes baan of incidenteel € 3,00 per keer én de greenfee voor de 9-holes baan. Voor deze greenfee geldt een gereduceerd tarief.
 Gastspelers: € 3,00 per keer én de greenfee voor de 9-holes baan.

Bijdrage voor de prijzen
In de eerste week van mei vragen wij aan alle seniorenleden de contributie te betalen. Daarmee kunnen we de prijzen en birdies kopen en één keer per jaar, in de maand mei, een gezellige seniorendag organiseren.

Gastspelers
We hebben ook regelmatig gastspelers die graag een paar weken per seizoen willen meespelen of even de sfeer willen proeven. Gastspelers worden niet opgenomen in het klassement. Zij komen wel in aanmerking voor het winnen van een birdie en prijzen, alsook het meedoen met de wekelijkse tombola.

Inschrijven wedstrijd
Inschrijven voor de donderdagmiddagwedstrijd kan via E-Golf4U (wedstrijden, Senioren donderdagmiddagcompetitie). Sluiting inschrijving via E-Golf4U: woensdagavond 23.00 uur.
Op donderdag tot 30 minuten voor het begin van de wedstrijd is inschrijven alleen mogelijk door zich persoonlijk te melden bij één van de leden van de seniorencommissie.

Kom op tijd a.u.b.
Aanmelden en inschrijven kunnen tot donderdagmiddag 12.30 uur. Besef wel dat de wedstrijdcommissie pas een flight-indeling kan maken als ze weten hoeveel personen er aanwezig zijn. Het streven is om elke week met andere deelnemers  en wedstrijd te spelen (lukt niet altijd). Als je door bijzondere omstandigheden niet voor 12.30 uur aanwezig kunt zijn, bel dan even naar het telefoonnummer van Anneke (06-253 13 130).

Wedstrijdvorm
Uitgangspunt voor de wedstrijd is 15-holes shotgun (9-holes baan en “Zes Gehuchten” baan), stableford met handicapverrekening. We houden rekening met deelnemers die door leeftijd of een bijzondere omstandigheid moeite hebben om ver te moeten lopen. Zeg het ons. Er zijn ook elke week enkele buggy’s beschikbaar. Graag melden bij inschrijving.

De scorekaarten
Om 12.45 uur zal de wedstrijdcommissie informatie verstrekken over het soort spel dat we gaan spelen, extra birdie en/of neary die te winnen zijn en andere afspraken. Daarna zullen de flights bekend gemaakt worden en de scorekaarten worden uitgereikt. Om 13.00 uur start de wedstrijd. We spelen shotgun, dus iedereen begint tegelijkertijd op de hole welke op de scorekaart is vermeld.

Donderdagmiddaghandicap
Voor de wedstrijden hebben we een speciale handicapregeling. Dit is gedaan om iedereen de kans te geven om ook een keer in de prijzen te vallen. Gezellig op je eigen niveau spelen is het belangrijkste. Gezellig samenzijn met prijsuitreiking en tombola Na afloop van de wedstrijd is er een gezellig samenzijn met prijsuitreiking en een leuke tombola.

Birdies
Als je een birdie slaat tijdens de seniorenwedstrijden krijg je een glazen of zilveren vogeltje mee naar huis. Op welke hole telt een birdie
Een glazen birdie op de holes 5-6-9
Een zilveren birdie op de holes 1-3-8
Elke wedstrijd is er een extra birdie te verdienen op één van de overige holes. Dit wordt bekent gemaakt bij het starten van elke wedstrijd.

Website
Als een wedstrijd door omstandigheden niet kan doorgaan, omdat bijvoorbeeld de baan gesloten is, krijg je daarvan geen bericht. Je moet zelf de website raadplegen.

Jaarlijkse seniorendag
Elk jaar in de maand mei is er een seniorendag. We hebben dan op een donderdag een volledige dag de beschikking over beide banen. Na de 15 holes wedstrijd is er een gezellig samenzijn. De verdere invulling van deze dag blijft een verrassing, maar heeft wel met golfen en golfvaardigheid te maken. We wensen je een fijne tijd bij de senioren van golfclub Riel.

 

De seniorencommissie

September 2021