Winterregels 2022-2023

Winteregels  2023-2024:

Starten: Controleer voor je gaat lopen op de site of de banen open zijn of dat er aanpassingen zijn. Het kan voorkomen dat we soms wat later zijn met de meldingen betreffende omstandigheden.

Opteeën: Bij voorkeur opteeën  (incl. schoonmaken van de bal) ‘in het algemene gebied’ (het algemene gebied = alle kort gemaaide delen, semi rough en rough; dus niet in hindernissen of bunkers).

Uitholen:  NIET uitholen: binnen 1 putterlengte en voor 1 slag oprapen. Vlag in de hole laten staan.

Op de baan

  1. De winterafslagplaatsen worden zoveel als mogelijk op de achterkant of de voorkant van de huidige afslagplaatsen gezet en gedurende de winter zo min mogelijk verzet. De kwaliteit van die plekken zal op den duur minder worden. Uitdrukkelijk verzoek om niet elders op de afslagplaatsen af te slaan (de beschadigde stukken worden na de winter hersteld met graszoden).
  1. In het belang van de baan verzoeken we gebruik te maken van draagtassen. Advies: neem een halve set mee. Voorlopig zijn Lichte trolleys met een lichte tas (bij voorkeur met halve set) toegestaan.
  1. Indien de conditie van de baan dit niet meer toelaat, worden draagtassen verplicht.

Voor leden die in bezit zijn van een handicart staan op de club trolleys die ze op vertoon van de handicart mogen gebruiken. Leden die geen handicart hebben, maar ook echt niet met draagtas kunnen lopen, kunnen bij het bestuur ontheffing aanvragen en met die ontheffing mogen zij ook gebruik maken van deze trolleys.

  1. Bij extreem weer wordt de baan gesloten.

( Controleer info op de baan en op de website. Mocht de melding op de website afwijken van de melding op de baan, dan geldt de melding op de baan.)