Winterregels 2017-2018

Winterregels 2017-2018:

Ingang maandag 27 november 2017

Spelregels

  1. Opteeën mag ‘door de baan’* maar is niet verplicht. (* door de baan = alle kort gemaaide delen, dus niet rough, semi-rough of hindernissen)
  2. NIET uitholen: binnen 1 putterlengte voor 1 slag oprapen. Vlag altijd in de hole laten staan. (als experiment is een touw aan de vlaggenstok bevestigd ter vervanging van het afmeten van de putterlengte)
  3. De baan is NIET qualifying.

Op de baan

  1. De winterafslagplaatsen worden op de achterkant van de huidige afslagplaatsen gezet (behalve op het eiland bij hole 6, daar komt een mat). De kwaliteit van die plekken zal op den duur minder worden. Uitdrukkelijk verzoek om niet elders op de afslagplaatsen af te slaan (de achterkant wordt na de winter hersteld met graszoden).
  2. In het belang van de baan verzoeken we zo veel mogelijk gebruik te maken van draagtassen.
  3. Voorlopig zijn Lichte trolleys met een lichte tas (bij voorkeur met halve set) toegestaan zowel met gewone banden als speciale winterbanden met noppen.
  4. Inden de conditie van de baan dit niet meer toelaat, worden draagtassen verplicht. Bij speciale omstandigheden kan het bestuur hiervoor incidenteel ontheffing voor verlenen. We hebben een vijftal trolleys (worden goed herkenbaar gemaakt) aangeschaft die hiervoor gebruikt kunnen worden.  De ontheffing aanvragen kan door mail te sturen naar bestuur@gcriel.nl
  5. Bij extreem weer kan besloten worden dat er niet op de greens van de 9-holes baan gespeeld mag worden. Er worden 6 wintergreens gemaakt, waar je dan wel op kunt spelen. Je kunt dan 6 holes spelen op wintergreens.

( Controleer info op de baan en op de website. Mocht de melding op de website afwijken van de melding op de baan, dan geldt de melding op de baan.)

Beslissingen over sluiting baan, wel/geen trolleys worden genomen door de greenkeepers of baancommissarissen.

Tip!:   U kunt de baanstatus eenvoudig controleren door op uw tablet of smartphone een snelkoppeling te maken naar: https://gcriel.nl/baanstatus

 

Qualifying scores op een golfbaan. (toelichting)

Een speler kan alléén een qualifying score inleveren als de ronde is gespeeld in een qualifying spelvorm (strokeplay, stableford) op een baan in Qualifying condities. Deze Qualifying condities zijn direct gekoppeld aan de toestand van de baan waarin deze door de Course Rating Commissie is gemeten en beoordeeld. Een zwaarwegende factor hierin is de lengte. Als de lengte van de baan meer dan 91 meter (= 100 yards) wordt ingekort, bijvoorbeeld door het gebruik van “naar voren geplaatste” winter tee’s verliest de baan haar Q status. En kunnen dan geen Qualifying scores meer worden gelopen.

Ter bescherming van de baan wordt in de winter periode vaak de verplichting van “opteëen” ingevoerd. Men speelt de bal niet zoals deze ligt en een Q-score is dan ook niet mogelijk.

De Regel- & Handicap commissie wenst U ondanks de mogelijke ontberingen toch veel spelplezier in de aankomende winter periode.