Golfbaan

algemeen

Golfclub Riel ligt in Geldrop, op zeer korte afstand van Eindhoven.
De golfclub beschikt over een 9-holes golfbaan met holes die niet heel lang zijn maar wel erg uitdagend. Het behalen van een goede score is niet makkelijk.
Daarnaast is er een 6-holes Pitch & putt baantje waar zowel de beginnende als de gevorderde golfer kan oefenen op golftechniek en kort spel.

Historie
Golfclub Riel is opgericht in 1986 door de personeelsvereniging van DAF. Die had op een voormalig voetbalveldje op het sportcomplex van DAF een provisorisch golfbaantje aangelegd. Begin jaren ’90 werd dat door vrijwilligers aangelegde 6-holes baantje uitgebreid tot een volwaardige 9-holes baan. En daarmee verwierf Golfclub Riel de NGF C-status. De club telde toen ongeveer 120 leden en een Wedstrijd-,  en een Regel- en Handicapcommissie die in het leven geroepen waren door ons erelid en medeoprichter Joop Melis. In die tijd moesten veel wedstrijden van onze golfclub vanwege de benodigde faciliteiten nog georganiseerd worden op andere golfbanen. In 1996 kon na vele procedures eindelijk een begin gemaakt worden met de realisatie van een volwassen 9-holes golfbaan op de Bronzenwei, het gemeentelijke sportpark aan de Gijzenrooiseweg in Geldrop. De baan in haar huidige vorm is gerealiseerd naar een ontwerp van Berkelmans Greenkeeping welke tevens het dagelijkse baanonderhoud voor Golfclub Riel verzorgt.

Huidige accommodatie
Anno 1996 werd Golfclub Riel een openbare golfclub en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een club met ongeveer 700 leden. Onze huidige accommodatie omvat een volwaardige 9-holes baan (par 31) met een C-status, een 6-holes pitch- en puttbaan, oefenfaciliteiten en een mooi golfpaviljoen. Ook is een professionele, uiterst modern uitgeruste golfschool met een indoor voorzien van vele oefen-, meet- en analysetechnieken gelieerd aan de club. Golfschool Geldrop, op het complex gevestigd.

Jeugd
Onze golfclub koestert haar jeugdleden (aankomend talent). Voor hen zijn er speciale lessen door de golfschool en door het jaar heen interessante wedstrijden zoals de jaarlijkse Ryder Cup voor de jeugd, het zeer succesvolle JUGO Riels Jeugd Open, jeugd cross country, de nachtwedstrijd en vele andere activiteiten georganiseerd vanuit de jeugdcommissie. Vanaf dit jaar gaat Golfschool Geldrop van start met een bootcamp voor de jeugd. Ontstaan uit de idee dat we onze jeugdleden in een individuele sport als golf niet alleen de golftechniek maar zeker ook meer teamspirit, mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen moeten bijbrengen. Daartoe worden naast de technieklessen teamactiviteiten “in het veld” georganiseerd waarbij gezelligheid de boventoon blijft voeren.

Sponsoren en Businessleden
Golfclub Riel heeft gemiddeld een 35-tal actieve businessleden. In de periode april t/m oktober wordt maandelijks een businesscompetitie georganiseerd welke al jaren goed bezocht wordt. Tijdens deze wedstrijden kunnen bedrijfsleden gasten uitnodigen. Al jaren hebben we mogen rekenen op een goede opkomst en zeker zo belangrijk, een gezellige en informele sfeer voorafgaand, tijdens en na de wedstrijden.

Activiteiten
Golfclub Riel is een zeer toegankelijke en gastvrije club. Gezelligheid en sociale interactie staan bij ons hoog in het vaandel. We zijn trots op de goede samenwerking tussen club, golfschool en clubhuis. Dankzij die samenwerking zijn wij in staat veel en velerlei activiteiten te organiseren binnen onze club. Zo hebben we een zomer- en wintercompetitie voor alle leden.
De activiteiten van de Jeugdcommissie hebben we hierboven al genoemd.
De seniorencompetitie die iedere donderdag, weer of geen weer, trouw bezocht worden door vele senioren.
De putwedstrijden die twee keer per jaar georganiseerd worden.
En daarnaast  natuurlijk nog “gewone” gezelligheidswedstrijden als cross country, wedstrijden rondom bepaalde feestdagen en de funwedstrijden op de 6-holes baan Zes Gehuchten.